Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Százezren is lehetnek a haladók pénteki nagygyűlésén

2019-04-18
16:50
Forrás
Vajdaság Ma
Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter is felszólal majd.

Nagygyűlést tart holnap este a Szerb Haladó Párt Belgrádban. A Szerbia Jövője című rendezvényre 100 ezer embert várnak, ebből 30 ezret Vajdaságból - állítják a haladók. Akkora az érdeklődés, hogy a szervezők nem tudnak elég autóbuszt biztosítani - nyilatkozta a párt Végrehajtó Bizottságának alelnöke. A belgrádi nagygyűlésen bemutatják majd az aktuális hatalom elért eredményeit, de visszatekintenek az elmúlt négy hónap ellenzéki tüntetéseire is. A tervek szerint Aleksandar Vučić államfő mellett felszólal Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter, valamint Milorad Dodik, a bosznia-hercegovinai elnökség szerb elnöklője is. A nagygyűlés 18 órakor kezdődik a parlament épülete előtt.

nagygyűlés
Szerb Haladó Párt
haladók
Belgrád

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.