Ugrás a tartalomra

A szerb delegáció felhozta a problémákat, amik megnehezítik a szerbek megmaradását Koszovóban

2024.03.19
18:30
2024.03.19
18:36
Forrás
Szerbiai RTV
Folytatódtak a tárgyalások Belgrád és Priština között.

Petar Petković, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának igazgatója a mai brüsszeli tárgyalási forduló után kijelentette, hogy a prištinai főtárgyalóval, Besnik Bislimivel és az EU párbeszédért felelős különmegbízottjával, Miroslav Lajčákkal tartott háromoldalú találkozón a szerb delegáció felhozta mindazokat a problémákat, amik megnehezítik a szerbek túlélését és ottmaradását Koszovóban.

Petković rámutatott, fontos, hogy Szerbia a párbeszédben olyan megoldást találjon, amely magában foglalja a szerbiai Postatakarék Bank koszovói működésének folytatását. Besnik Bislimi kijelentete, hogy péntekig mindkét fél megküldi javaslatait a dinárkérdésben, és várhatóan a jövő héten tárgyalnak erről.

Petar Petković
Koszovó

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.