Ugrás a tartalomra

Szerb-francia kapcsolatok erősítése Párizsban

2022.02.11
18:36
2022.02.12
12:48
Forrás
Novosti
Fontos európai kérdésekről, a kétoldalú kapcsolatokról, gazdasági és haditechnikai együttműködésről egyeztetett Párizsban Ana Brnabić szerb kormányfő francia hivatali kollégájával, Jean Castex-el.

Brnabić a találkozót követő sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, egyértelmű Emmanuel Macron francia elnök üzenete, aki személyesen is elkötelezett a két ország kapcsolatainak fejlesztése iránt és figyelemmel kísér számos francia érdekeltségű befektetést Szerbiában, mivel az országba való befektetés iránt nagy az érdeklődés.

A szerb kormányfő hozzátette, az elmúlt egy évben a két ország közötti kereskedelem 36,4 százalékkal növekedett, tavaly elérte az 1,4 milliárd eurót, de becslése szerint ennek az összegnek akár a tízszeresét is el lehet érni.

Brnabić elmondta, szerbiai francia beruházásokról is tárgyaltak, amelynek eredményeként a Michelin a Tigar Tyres-en keresztül bővíteni fogja piroti üzemét. Emellett további francia befektetések is megvalósulhatnak az országban - tette hozzá Brnabić.

Franciaország
Ana Brnabić
Párizs
Jean Castex

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.