Ugrás a tartalomra
Pannon RFTV/Szarapka Szabolcs

Szerb-magyar együttes kormányülés – a miniszterek értékelnek

2019-04-15
18:03
2019-04-15
18:10
Forrás
Pannon RTV
Semjén Zsolt, Ivica Dačić, Nebojša Stefanović és Pintér Sándor a kétoldali megbeszéléseket követően nyilatkozott a Pannon RTV riportereinek.

Az Európai Unióban ebben a pillanatban nincs nagyobb barátunk Magyarországnál - emelte ki Ivica Dačić az együttes kormányülését követően. Szerbia külügyminisztere hozzátette, hogy a szerb-magyar jó kapcsolatok létrejötte nagyrészt a Szerbiában élő magyar nemzeti közösségnek köszönhető, mivel ők hidat képeznek a két ország között.

Magyarország és Szerbia kapcsolata egy win-win kapcsolat, amely mindkét ország számára pozitív hatással bír – emelte ki Semjén Zsolt. Magyarország miniszterelnök-helyettese hozzátette, hogy az élet minden területén szorosak a két ország kapcsolatai.

A szerb-magyar közös kormányülésen egyelőre nem született konkrét megállapodás a Szerbia és Magyarország közötti határforgalom felgyorsításáról, illetve a határátkelőhelyek munkaidejének meghosszabbításáról. Neboljša Stefanović szerb belügyminiszter azt mondta, munkacsoportokat alakítanak a helyzet megoldása céljából.

Pintér Sándor magyar belügyminiszter szerint a közúti határforgalom felgyorsítása nem mehet a biztonsági ellenőrzések rovására. Mint mondta, létrehoznak egy közös munkacsoportot, amely megvitatja, hogyan lehetne felgyorsítani az utas- és a teherforgalmat is, elsősorban a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőn. Neboljša Stefanović szerb belügyminiszterrel egyéb témákban is egyeztettek.

Szerbia
Magyarország
Pintér Sándor
Semjén Zsolt
Nebojša Stefanović
Ivica Dačić

Most

13:09, Frissítve: 13:25

Folytatódik a szúnyogviadal

Magyarkizsán, Törökkanizsán, Csókán és Zentán csak a tiszavirágzás lezajlása után kezdik meg az illetékesek a szúnyogok irtását.

Népszerű