Ugrás a tartalomra

Szerb-magyar együttes kormányülés – a miniszterek értékelnek

2019.04.15
18:03
2020.02.28
19:34
Forrás
Pannon RTV
Semjén Zsolt, Ivica Dačić, Nebojša Stefanović és Pintér Sándor a kétoldali megbeszéléseket követően nyilatkozott a Pannon RTV riportereinek.

Az Európai Unióban ebben a pillanatban nincs nagyobb barátunk Magyarországnál - emelte ki Ivica Dačić az együttes kormányülését követően. Szerbia külügyminisztere hozzátette, hogy a szerb-magyar jó kapcsolatok létrejötte nagyrészt a Szerbiában élő magyar nemzeti közösségnek köszönhető, mivel ők hidat képeznek a két ország között.

Magyarország és Szerbia kapcsolata egy win-win kapcsolat, amely mindkét ország számára pozitív hatással bír – emelte ki Semjén Zsolt. Magyarország miniszterelnök-helyettese hozzátette, hogy az élet minden területén szorosak a két ország kapcsolatai.

A szerb-magyar közös kormányülésen egyelőre nem született konkrét megállapodás a Szerbia és Magyarország közötti határforgalom felgyorsításáról, illetve a határátkelőhelyek munkaidejének meghosszabbításáról. Neboljša Stefanović szerb belügyminiszter azt mondta, munkacsoportokat alakítanak a helyzet megoldása céljából.

Pintér Sándor magyar belügyminiszter szerint a közúti határforgalom felgyorsítása nem mehet a biztonsági ellenőrzések rovására. Mint mondta, létrehoznak egy közös munkacsoportot, amely megvitatja, hogyan lehetne felgyorsítani az utas- és a teherforgalmat is, elsősorban a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőn. Neboljša Stefanović szerb belügyminiszterrel egyéb témákban is egyeztettek.

Pintér Sándor
Semjén Zsolt
Nebojša Stefanović
Ivica Dačić
Szerbia

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.