Ugrás a tartalomra
Pannon RFTV/Szarapka Szabolcs

Szerb-magyar együttes kormányülés – a miniszterek értékelnek

2019-04-15
18:03
2019-04-15
18:10
Forrás
Pannon RTV
Semjén Zsolt, Ivica Dačić, Nebojša Stefanović és Pintér Sándor a kétoldali megbeszéléseket követően nyilatkozott a Pannon RTV riportereinek.

Az Európai Unióban ebben a pillanatban nincs nagyobb barátunk Magyarországnál - emelte ki Ivica Dačić az együttes kormányülését követően. Szerbia külügyminisztere hozzátette, hogy a szerb-magyar jó kapcsolatok létrejötte nagyrészt a Szerbiában élő magyar nemzeti közösségnek köszönhető, mivel ők hidat képeznek a két ország között.

Magyarország és Szerbia kapcsolata egy win-win kapcsolat, amely mindkét ország számára pozitív hatással bír – emelte ki Semjén Zsolt. Magyarország miniszterelnök-helyettese hozzátette, hogy az élet minden területén szorosak a két ország kapcsolatai.

A szerb-magyar közös kormányülésen egyelőre nem született konkrét megállapodás a Szerbia és Magyarország közötti határforgalom felgyorsításáról, illetve a határátkelőhelyek munkaidejének meghosszabbításáról. Neboljša Stefanović szerb belügyminiszter azt mondta, munkacsoportokat alakítanak a helyzet megoldása céljából.

Pintér Sándor magyar belügyminiszter szerint a közúti határforgalom felgyorsítása nem mehet a biztonsági ellenőrzések rovására. Mint mondta, létrehoznak egy közös munkacsoportot, amely megvitatja, hogyan lehetne felgyorsítani az utas- és a teherforgalmat is, elsősorban a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőn. Neboljša Stefanović szerb belügyminiszterrel egyéb témákban is egyeztettek.

Szerbia
Magyarország
Pintér Sándor
Semjén Zsolt
Nebojša Stefanović
Ivica Dačić

Most

21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.
19:14, Frissítve: 19:24

Megmentették a Notre-Dame festményeit

Már csak négy műtárgy maradt bent, amelyek szintén érintetlenek, de egyelőre nem lehet hozzájuk férni, mert a helyet, ahol találhatók, még mindig nem biztosították a hatóságok.
19:02, Frissítve: 19:11

Virágfesztivál Kúlán

Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon
18:55

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.
18:31

Húsvétra hangolódtak a Népkörben

Húsvéti táncházat és kézműves foglalkozást tartottak csütörtökön a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A húsvéti műhelymunkán hagyományos és modern módszerekkel készítettek hímes tojásokat.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.