Ugrás a tartalomra
Külügyminisztérium

Szerbia elkötelezett a nemzeti közösségek ügyében

2021.02.09
17:54
2021.02.09
18:20
Forrás
Közlemény
Az EBESZ, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet kisebbségi főbiztosával, Kairat Abdrakhmanovval tárgyalt Nikola Selaković szerb külügyminiszter.

Az online megbeszélés során a szerb tárcavezető elmondta, Belgrád a nemzeti közösségek jogainak védelméről szóló törvényeivel, a kisebbségek jogainak tiszteletben tartásával élen jár Európában. Ugyanakkor nyitott elfogadni a tanácsokat, és kész megosztani ezen a téren a tapasztalatait is - tette hozzá a szerb külügyminiszter.

Nikola Selaković a mai beszélgetés során ismertette a régió országaiban élő szerbek helyzetét is, és arra kérte a főbiztost, hogy ezt a kérdést is tartsa napirendjén. 

Szerbia
nemzeti közösség
kisebbség
EBESZ

Most

21:29, Frissítve: 21:37

Ötödször ismételték meg a szavazást

617-en adták le voksukat Veliki Trnovac település hatos számú szavazóhelyén a csütörtök esti előzetes eredmények szerint. Itt ötödször ismételték meg a szavazást.
18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.