Ugrás a tartalomra
Facebook/Aleksandar Vučić

„Szerbia és a boszniai Szerb Köztársaság közötti kapcsolat sosem volt erősebb”

2022.04.15
17:36
Forrás
Szerbiai RTV
Soha nem volt erősebb a Szerbia és a boszniai Szerb Köztársaság közötti kapcsolat, mint most, és ezt soha senki nem tudja megváltoztatni - írja Aleksandar Vučić szerb elnök Instagram-bejegyzésében.

Mint olvasható, több megállapodást kötöttek Milorad Dodikkal, a háromtagú boszniai államelnökség szerb tagjával. Szerbia megértette a helyi szerbek helyzetének súlyát, ezért támogatni fogja őket mind gazdaságilag, mind más területen. A béke és a stabilitás az érdeke mindkét félnek.

Az Instagram-oldalán az is olvasható, hogy Vučić és Dodik megegyezett abban, hogy Szerbia új kormányának megalakulása után az első együttes ülést Banja Lukában tartják.

Szerbia
Boszniai Szerb Köztársaság
Aleksandar Vučić
Milorad Dodik

Most

20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.