Ugrás a tartalomra

Szerbia határain nem növekszik a migrációs nyomás

2020.03.06
13:12
2020.03.06
13:17
Forrás
Szerbiai RTV
A török-görög határon normalizálódik a helyzet, és a migránsok száma nem változott a múlt hónaphoz képest - hangzott el ma a szerb miniszterelnök és a szakminiszterek tanácskozásán.

Ana Brnabić kormányfőt tájékoztatták arról, hogy ellenőrzés alatt tartják a helyzetet, az ország biztonsága nincs veszélyben, és zéró toleranciát alkalmaznak az illegális határátkelések tekintetében. Megállapodtak, hogy minden illetékes intézmények naponta kétszer tesznek majd jelentést a migránsok mozgásával kapcsolatos fontos információkról, és hogy minden tevékenységet a szerb kormányfő és köztársasági elnök koordinálásával hajtanak végre. A mai ülésen részt vett Nebojša Stefanović, belügyminiszter, Aleksandar Vulin, védelmi miniszter, Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter, valamint Vladimir Cucić, köztársasági menekültügyi biztos is.

migráció
Szerbia
tanácskozás

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.