Ugrás a tartalomra
Pixabay

Szerbia jó úton halad az európai uniós csatlakozás felé

2018-06-13
09:11
Forrás
Tanjug
Szerbia jó úton halad az európai uniós csatlakozás felé, de az ehhez szükséges feladatokat gyorsabban kellene elvégeznie, mint eddig, különösen, ami a jogállamiságot illeti.

Így értékelt jelentésében David McAllister, az Európai Parlament szerbiai jelentéstevője. A jogállamiság rendszere reformokra szorul, elsősorban a bíróságok függetlenségét és hatékony munkáját kell biztosítani - áll a jelentésben. McAllister úgy véli, Szerbiának tovább kell küzdenie a korrupció és a szervezett bűnözés ellen. Javult viszont a helyzet a sajtószabadság tekintetében, és konstruktív az ország hozzáállása a más régióbeli országokkal való együttműködéshez.

szerbia
David McAllister

Most

20:34, Frissítve: 20:42

Indul a Vajdaság Vizei regatta

Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.
20:15, Frissítve: 20:24

Aranyérmes a magyar férfi kardcsapat

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest.
19:05

Đoković a bolgár Dimitrovot verte

Novak Đoković megnyerte nyolcaddöntős mérkőzését is az angliai Queensben megrendezett füves pályás tenisztornán, miután két szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot.
16:27, Frissítve: 19:00

Döntetlent játszott Dánia és Ausztrália

1:1-es döntetlen született a Dánia-Ausztrália összecsapáson az oroszországi labdarúgó világbajnokságon. Így a C csoportot Dánia vezeti négy ponttal, míg Ausztrália harmadik egy ponttal.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.