Ugrás a tartalomra
Pixabay

Szerbia jó úton halad az európai uniós csatlakozás felé

2018-06-13
09:11
Forrás
Tanjug
Szerbia jó úton halad az európai uniós csatlakozás felé, de az ehhez szükséges feladatokat gyorsabban kellene elvégeznie, mint eddig, különösen, ami a jogállamiságot illeti.

Így értékelt jelentésében David McAllister, az Európai Parlament szerbiai jelentéstevője. A jogállamiság rendszere reformokra szorul, elsősorban a bíróságok függetlenségét és hatékony munkáját kell biztosítani - áll a jelentésben. McAllister úgy véli, Szerbiának tovább kell küzdenie a korrupció és a szervezett bűnözés ellen. Javult viszont a helyzet a sajtószabadság tekintetében, és konstruktív az ország hozzáállása a más régióbeli országokkal való együttműködéshez.

Szerbia
David McAllister

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.