Ugrás a tartalomra
Pixabay

Szerbia jó úton halad az európai uniós csatlakozás felé

2018-06-13
09:11
Forrás
Tanjug
Szerbia jó úton halad az európai uniós csatlakozás felé, de az ehhez szükséges feladatokat gyorsabban kellene elvégeznie, mint eddig, különösen, ami a jogállamiságot illeti.

Így értékelt jelentésében David McAllister, az Európai Parlament szerbiai jelentéstevője. A jogállamiság rendszere reformokra szorul, elsősorban a bíróságok függetlenségét és hatékony munkáját kell biztosítani - áll a jelentésben. McAllister úgy véli, Szerbiának tovább kell küzdenie a korrupció és a szervezett bűnözés ellen. Javult viszont a helyzet a sajtószabadság tekintetében, és konstruktív az ország hozzáállása a más régióbeli országokkal való együttműködéshez.

Szerbia
David McAllister

Most

10:47, Frissítve: 11:08

Szeretem a nagyszüleimet

A topolyai Családfa elnevezésű civil szervezet képzőművészeti és irodalmi pályázatot hirdet, melynek célja, hogy kiemeljük a nagyszülők fontos szerepét a családban.

Népszerű

Motoros baleset a Majsai úton

Baleset történt szerda este Szabadkán a Majsai úton. A szemtanúk elmondása szerint egy motoros közlekedett Makkhetes irányába, amikor a kanyarban lévő kis utcából egy autó kihajtott elé.

Megnyitottak Szerbia-szerte a Lidl áruházak

A cégóriás olyan termékeket dobott piacra, amelyek eddig Szerbiában nem voltak jelen. A német lánc szerbiai megjelenését már hónapok óta nagy várakozás előzte meg.