Ugrás a tartalomra

Szerbia is részesül az EB koronavírus elleni harcát támogató segélycsomagjából

2021.03.11
16:32
Forrás
Tanjug, VajdaságMa
Szerbia közel 12 millió eurót kaphat az Európai Bizottság koronavírus elleni harcát támogató segélycsomagjából - tudta meg a Tanjug hírügynökség Brüsszelben.

Az EB közel 530 millió eurós további pénzügyi támogatást javasolt az EU Szolidaritási Alapján keresztül. Ebből kapná meg Szerbia a 12 milliót. Ennek az összegnek egy részét az egészségügyi és személyes védőfelszerelésekre, a lakosság azonnali támogatására, valamint a betegség terjedésének megelőzésére és ellenőrzésére fordíthatják. Az EB javaslatát az Európai Parlament és az EU Tanácsa is jóvá kell, hogy hagyja, hogy a pénzt kifizessék a tagjelölt országoknak. 

Szerbia
Európai Bizottság
segélycsomag

Most

17:13, Frissítve: 17:34

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.