Ugrás a tartalomra

Szerbia újabb csapást mér a korrupcióra

2018.01.03
16:26
2024.03.19
08:38
Forrás
Tanjug
Márciustól újabb csapás várható a szerbiai állami és magánszektorban jelenlévő korrupcióra - mondta Nela Kuburović.

Szerbia igazságügyi minisztere hozzátette: akkor kezdik meg munkájukat a különleges ügyészek és a pénzügyi szakértők négy regionális központban, a szervezett bűnözés elleni ügyészség belgrádi központjának irányításával. Emlékeztetett: március elsejétől kezdik alkalmazni a szervezett bűnözés elleni küzdelemről, korrupcióról és terrorizmusról szóló új törvényt. Nela Kuburović szerint különösen jelentős lesz a pénzügyi helyszínelők munkája a korrupciós elemek felderítésében.

Nela Kuburović, igazságügyi miniszter, Szerbia: „Éppen ez az egyik módja annak, hogy fellendítsük és segítsük az ügyészség munkáját, ez az a láncszem, amely az igazságügyi szervek munkájából eddig hiányzott, ennek az anyagnak a hiányos ismerete. Úgyhogy a szakértők és az összekötő tisztek, akik alkalmazását előlátja az új törvény, a megfelelő információk továbbításával foglalkoznak majd a tervek szerint, és nagy szerepük lesz az ügyek felgöngyölítésében. Ezeknél a bűneseteknél ők az ügyész rendelkezésére állnak, aki irányítja majd a csoport munkáját, és minden szerv illetékes lesz és köteles lesz összekötő tisztet kinevezni, mint ahogyan az adóhatóság, a Szerbiai Nemzeti Bank, a kataszter, tehát azok a szervek, ahol fennállhat a korrupció lehetősége.”

Szerbia
korrupció
Nela Kuburović
igazságügyi miniszter

Most

17:13, Frissítve: 17:34

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.