Ugrás a tartalomra

Szerződések több mint 773 millió dinár tartományi támogatásról

2021.04.23
13:57
2021.04.23
14:43
Forrás
Közlemény
Igor Mirović tartományi kormányelnök átadta a vajdasági önkormányzatok képviselőinek a mezőgazdaság, a vízgazdálkodás és a helyi fejlesztések területén megvalósuló projektek társfinanszírozására vonatkozó szerződéseket.

Értékük több mint 773 millió dinár. A tartományi kormány 740 millió dinárt különített el 53 szerződés megvalósítására. A fő cél a háztartások és az ipari övezetek jó minőségű vezetékes vizének biztosítása, a csatornahálózat kiépítése, a határutak rendezése, valamint a földkonszolidációs eljárások végrehajtása.

A tartományi költségvetésből a kommunális infrastruktúra javítását célzó projekt műszaki dokumentációinak elkészítésére is biztosítottak pénzt, mégpedig több mint 33 millió dinárt.

Más települések mellett Szabadkán is lesznek fejlesztések - erről számolt be Stevan Bakić, Szabadka polgármestere. Elmondta, a dűlőutak rendezése Sándor, Györgyén, Nagyfény, Csantavér, Királyhalom és Tavankút helyi közösségekben valósulhat meg.

mezőgazdaság
vízgazdálkodás
tartomány
támogatás

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.