Ugrás a tartalomra

Tartományi támogatás a viharkárosult vallási intézmények felújítására

2023.10.03
12:27
2023.10.03
16:32
Forrás
Pannon RTV
Összesen 101,7 millió dinár támogatást osztott ki az illetékes tartományi titkárság 69 Vajdaság területén található vallási intézmény felújítására, amelyek súlyosan megrongálódtak az idén nyáron történt természeti katasztrófák következtében.

A támogatásban többek között az Újvidéki Zsidó Hitközség és a Szabadkai Egyházmegye is részesült. A szerződéseket Dragana Milošević tartományi művelődési, tömegtájékoztatási és vallási közösségi titkár nyújtotta át.

Dragana Milošević, tartományi művelődési, tömegtájékoztatási és vallási közösségi titkár: „Az intézkedés, amelyet a természeti katasztrófák bekövetkezésekor azonnal megtett a titkárság az volt, hogy kapcsolatba lépett az összes vallási közösséggel és visszajelzést kért arra vonatkozóan, hogy mekkora a kár, milyen súlyosra becsülik a károkat, illetve mely vallási objektumok sérültek meg mekkora mértékben, valamint mekkora támogatásra lenne szükségük, és milyen módon tudna segíteni a tartományi kormány a helyzet megoldásában.”

tartományi támogatás
templom
viharkárosult
vallás
felújítás
Újvidéki Zsidó Hitközség
Szabadkai Egyházmegye

Most

22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.