Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

Tisztújító kongresszust tart a Fidesz

2021.11.14
10:10
2021.11.14
16:49
Forrás
MTI
Ma tartja meg a Fidesz 29. tisztújító kongresszusát, amelyen szavaznak a pártelnökről, valamint a négy alelnök személyéről.

A kongresszuson - amelyet Budapesten, a Hungexpo területén tartanak - több mint kétezer résztvevő van.

Az esemény délelőtt 10 órakor kezdődött.

A Fidesz elnökének újra Orbán Viktort jelölték, alelnöknek Gál Kingát, Kósa Lajost, Kubatov Gábort és Németh Szilárdot. Ezzel gyakorlatilag eldőlt, hogy Gál Kinga EP-képviselő veszi át Novák Katalin alelnöki helyét, de még nem történt meg a szavazás. Kósa Lajos, Kubatov Gábor és Németh Szilárd eddig is betöltötték ezt a pozíciót.

A kongresszuson beszédet mond több magyar államtitkár és miniszter is, köztük Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Varga Judit igazságügyi miniszter. A kongresszus délután fél három körül zárul, amikor is a megválasztott pártelnök elmondja elnöki beszédét.

2022-ben újra Európa védőbástyáján állva, negyedszer is győzni fogunk - jelentette ki Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke a Fidesz 29., tisztújító kongresszusán tartott beszédében. A házelnök hangsúlyozta: az utóbbi évtizedben "a globalizmus erői és hazai helytartói háromszor vonultak fel ellenünk, de mi, az eszünkre és szívünkre egyaránt hallgatva, háromszor győztük le őket", demokratikus és békés módon. Az utóbbi évtizedben háromszor segítettük győzelemre Magyarországot, háromszor kaptunk ehhez erőt a Jóistentől és bizalmat a nemzetünktől - mondta.

Az elmúlt bő egy évtizedben a Fidesz az összes lényeges kérdésben a helyes utat választotta - jelentette ki Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke a Fidesz mai budapesti kongresszusán. Kelemen Hunor bátornak, előremutatónak és felelősnek ítélte azt a paradigmaváltást, amelyet a magyar kormány bő tíz éve a nemzetpolitikában végrehajtott. Annak helyességét az idő visszaigazolta - mondta. A Kárpát-medencei magyar közösségek ennek köszönhetően ma már magukra találtak. Szólt az állampolgárság könnyített felvételének lehetőségéről, amelyet történelmi igazságtételként értékelt, és amely - mint mondta - megerősítette a nemzeti szolidaritást. Beszélt a kulturális és nyelvi identitás megőrzését segítő intézkedésekről, úgy értékelve: "számtalanszor éreztük, hogy a legnagyobb kihívások idején volt kire támaszkodni".

Fidesz
tisztújítás
kongresszus
Orbán Viktor

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.