Ugrás a tartalomra
Tanjug/Andrija Vukelic

Több képviselő is éhségsztrájkol a Szerbiai Parlament épülete előtt

2020.05.11
17:16
Forrás
Szerbiai RTV
Maja Gojković, a Szerb Képviselőház elnöke aggodalmát fejezte ki a sztrájkoló képviselők egészsége miatt.

A sort Miladin Ševarlić független képviselő kezdte meg, aki így kívánta kifejezni elégedetlenségét amiatt, hogy a köztársasági parlament nem nyit vitát Szerbia területi integritásának és szuverenitásának kérdéskörében. Boško Obradović, az ellenzéki Dveri elnöke is csatlakozott a sztrájkhoz. Mint mondta, ő nemcsak Koszovó, hanem a szerb alkotmány megvédése érdekében tiltakozik. Véleménye szerint el kellene halasztani a választásokat, mert azok veszélyeztetik a lakosok egészségét, a demokráciát és az alkotmányosságot is. A hatalmi Szerb Haladó Párt képviselői közül Aleksandar Martinović és Sandra Božić jelentették be, hogy nem vesznek magukhoz ételt. Azt mondják, így próbálják az ügyészség és a bíróság figyelmét felhívni arra, hogy cselekedjenek Boško Obradović fasiszta megnyilvánulásai és erőszakos cselekedetei kapcsán. Maja Gojković, a Szerb Képviselőház elnöke aggodalmát fejezte ki a sztrájkoló képviselők egészségéért. Ma délután a folyamatot megkezdő Miladin Ševarlić felhagyott az éhségsztrájkkal, mert véleménye szerint a másik két fél csatlakozása elvonta a figyelmet az általa kezdeményezett ügyről.

Belgrád
éhségsztrájk
parlament

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.