Ugrás a tartalomra

Több képviselő is éhségsztrájkol a Szerbiai Parlament épülete előtt

2020.05.11
17:16
Forrás
Szerbiai RTV
Maja Gojković, a Szerb Képviselőház elnöke aggodalmát fejezte ki a sztrájkoló képviselők egészsége miatt.

A sort Miladin Ševarlić független képviselő kezdte meg, aki így kívánta kifejezni elégedetlenségét amiatt, hogy a köztársasági parlament nem nyit vitát Szerbia területi integritásának és szuverenitásának kérdéskörében. Boško Obradović, az ellenzéki Dveri elnöke is csatlakozott a sztrájkhoz. Mint mondta, ő nemcsak Koszovó, hanem a szerb alkotmány megvédése érdekében tiltakozik. Véleménye szerint el kellene halasztani a választásokat, mert azok veszélyeztetik a lakosok egészségét, a demokráciát és az alkotmányosságot is. A hatalmi Szerb Haladó Párt képviselői közül Aleksandar Martinović és Sandra Božić jelentették be, hogy nem vesznek magukhoz ételt. Azt mondják, így próbálják az ügyészség és a bíróság figyelmét felhívni arra, hogy cselekedjenek Boško Obradović fasiszta megnyilvánulásai és erőszakos cselekedetei kapcsán. Maja Gojković, a Szerb Képviselőház elnöke aggodalmát fejezte ki a sztrájkoló képviselők egészségéért. Ma délután a folyamatot megkezdő Miladin Ševarlić felhagyott az éhségsztrájkkal, mert véleménye szerint a másik két fél csatlakozása elvonta a figyelmet az általa kezdeményezett ügyről.

Belgrád
éhségsztrájk
parlament

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.