Ugrás a tartalomra

Újabb incidens a koszovói adminisztratív határátkelőnél

2021.09.23
15:11
2021.09.23
15:19
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Szerbeket vertek meg a különleges egység tagjai.

Negyedik napja feszült a helyzet Koszovó északi részén. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Brnjak és Jarinje átkelőknél eltávolítják a szerb rendszámtáblákat az autókról, és a Koszovóba való belépéskor koszovói próbatáblákra cserélik azokat. A mai nap nem telt el incidensek nélkül. Három koszovói szerbet vertek meg a ROSU nevű különleges egység tagjai a brnjaki adminisztratív határátkelőnél. Az említett három személyt a Kosovska Mitrovicában található klinikai központba szállították, ahol egészségügyi vizsgálatokon estek át. Az eset kapcsán közleményt adott ki Petar Petković. Szerbia Koszovó-ügyi irodájának igazgatója szerint szemtanúi lehettünk annak a brutalitásnak, amit a különleges egység tagjai alkalmaztak. A három sértett pedig azt állítja, hogy minden ok nélkül támadták meg őket.

A válság kezdete óta Belgrád a békét szorgalmazza, a koszovói szerbek pedig csak a szabadsághoz való jogukat védik, és soha nem adtak okot az erőszak alkalmazására - hangsúlyozta Petković. Most már világos, hogy Albin Kurti koszovói miniszterelnököt nem érdekli sem a párbeszéd, sem a brüsszeli megállapodás - olvasható a közleményben.

Koszovó
határ
ROSU koszovói különleges rendőri alakulat

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.