Ugrás a tartalomra

Választás, népszavazás, Koszovó - elnökségi ülést tartott a Szerb Haladó Párt

2022.01.11
19:32
2022.01.11
19:38
Forrás
Blic, Pink
Az áprilisi többszintű választás, a vasárnapi népszavazás, a Koszovóban és a régióban uralkodó helyzet - ezek voltak a témái a Szerb Haladó Párt Elnökségének mai ülésén, amelyet a kora esti órákban tartottak Belgrádban.

A megbeszélésen mások mellett Aleksandar Vučić, a párt elnöke és Ana Brnabić alelnök is jelen volt.

Igor Mirović, az SZHP elnökségének tagja az ülés utáni sajtótájékoztatón elmondta, a csaknem kétórás egyeztetésen számos témát érintettek a felek. Egyebek között arra szeretnék felkérni a választópolgárokat, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt az előttünk álló alkotmánymódosításról szóló népszavazáson. Reményét fejezte ki, hogy a szavazók támogatni fogják a módosítást.

Döntöttek arról, hogy megkezdik a választási előkészületeket. Az áprilisi parlamenti és elnökválasztás kapcsán megegyeztek abban, hogy milyen jellegű programmal állnak ki, és milyen irányokat jelölnek majd ki a további fejlődés érdekében. Mirović hozzátette, hamarosan egyeztetnek az esetleges koalíciós partnerekkel is a szavazással összefüggésben. Szavai szerint áttekintették az eddig elért eredményeket is.

Szerb Haladó Párt
SZHP
választás
népszavazás
Koszovó
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.