Ugrás a tartalomra

Véget ért Belgrád és Pristina szakértői csoportjainak első megbeszélése Brüsszelben

2020.07.23
19:37
2020.07.23
20:01
Forrás
Szerbiai RTV
A belgrádi küldöttség élén Marko Đurić, a Koszovó-ügyi iroda vezetője érkezett Belgiumba, a pristinai küldöttséget pedig Skender Hyseni, a Belgrád-Pristina párbeszéd koszovói koordinátora vezette.

Mindkét fél először külön-külön tárgyalt Miroslav Lajčakkal, a Belgrád-Pristina párbeszédéért felelős uniós különmegbízottal, majd a délután folyamán közösen is asztalhoz ültek a belgrádi és pristinai képviselők az EU-s közvetítővel.

A megbeszéléseken azok a témák szerepeltek részletesebben, amelyekről július 16-án Aleksandar Vučić szerb államfő és Avdullah Hoti koszovói miniszterelnök kezdtek tárgyalni.

Marko Đurić a mai tárgyalások után elmondta, a belgrádi küldöttség holnap folytatja a megbeszéléseket az uniós közvetítőkkel, és mivel a pristinai képviselők nem akarnak tárgyalni a gazdasági együttműködésről, ezért nem vesznek majd részt azon a találkozón, amely ezt a témát érinti. Mi eljövünk, és tárgyalni fogunk az Európai Bizottsággal az anyagi támogatásról, amelyet a régiónk kaphat - jelentette ki a Koszovó-ügyi iroda vezetője.

Brüsszel
Belgrád
Pristina
Szerbia
Koszovó
Marko Djuric
szakértői csoport

Most

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.