Ugrás a tartalomra

Véget ért a fokozott szintű harci készültség Szerbiában

2022.12.29
17:24
2022.12.29
17:45
Forrás
Pannon RTV, Szerbiai RTV
Megszűnt a fokozott szintű harci készültség a szerb katonaság és a rendvédelmi egységek számára.

Az intézkedést december 26-án rendelte el Aleksandar Vučić szerb államfő a koszovói helyzet miatt. Miután megállapodtak a felek, a fokozott harci készültség megszüntetéséról is döntés született. Egyébként a szerb sajtó beszámolója szerint gyakorlatilag már több mint két hete legmagasabb szintű harci készültséget vezetett be a szerb katonaság, vagyis jóval a hivatalos döntést, illetve annak nyilvánosságra hozását megelőzően.

Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök szerda este az Észak-Koszovói szerbekkel tárgyalt. Megegyeztek abban, hogy a tüntetők eltávolítják a barikádokat. Az úttorlaszok eltávolítását meg is kezdték csütörtök reggel. A jelentések szerint eltávolították Merdarenál barikádot. A prištinai rendőrség közlése szerint újra megindult a forgalom.

Nagy köszönet a szerb elnöknek, Aleksandar Vučićnak, valamint a koszovói szerbeknek a béke melletti elkötelezettségükért - írta a szerb miniszterelnök Twitter-bejegyzésében. Ana Brnabić hozzátette, nagy erőre volt szükség ahhoz, hogy az agresszióra határtalan türelemmel reagáljanak. Ennek ellenére a szerb kormányfő úgy véli, hogy Albin Kurti koszovói miniszterelnök provokációi ezzel még nem érnek véget, ugyanakkor reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a nemzetközi közösség biztosítja a megállapodások tiszteletben tartását.

Szerbia
Koszovó
harci készültség

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.