Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

A VMSZ aktivistái járják Szabadka helyi közösségeit

2019-05-16
16:11
2019-05-16
17:10
Forrás
Pannon RTV
Aktivisták segítenek az európai parlamenti választáson résztvevő vajdasági magyar állampolgároknak kitölteni a szavazási levélcsomagban lévő, az azonosításához szükséges nyilatkozatot.

A Vajdasági Magyar Szövetség több mint 90 aktivistája járja Szabadka helyi közösségeit annak érdekében, hogy minél több érvényesen kitöltött levélszavazatot tudjanak leadni Vajdaságban.

Az aktivisták házról házra jártak csütörtökön a Peščara helyi közösségben is.

A postai kézbesítés még folyamatban van, így azoknak sem kell aggódniuk, akik még nem kapták meg a levélcsomagot. Papp Valéria már csaknem 40 embernek segített kitölteni az azonosító nyilatkozatot: „Az EP-választások előtt terepet járunk, így segítünk a megkapott borítékokban elhelyezett nyilatkozatok kitöltésében. Vannak idősebbek is, akik nem tudják kitölteni, és itt vagyunk mi, akik segítünk. Kitöltjük, elhelyezzük a borítékban, és így tudják leadni a voksukat helyesen, úgy, hogy érvényes legyen.”

Ország Ferenc fontosnak tartja, hogy érvényes szavazatot tudjon leadni, így szívesen fogadta a segítséget: „Legfontosabbnak tartom, hogy a fiatalok több lehetőséget kapjanak, tanulásra is. Mint láttam meg hallottam is, hogy a családtámogatás elég nagy, és nagyon fontosnak tartom, hogy előrébb jussunk.”

Nem mindenkinek kézbesítik házhoz a levélcsomagot. Azok, akik rendelkeznek magyarországi lakcímmel, a Szabadkai Magyar Főkonzulátuson is leadhatják voksukat. Így tesz majd május 26-án a szabadkai Káposzta Mihály: „Ha Európa meg tudna maradni annak, ami már nagyon régóta Európa. Szeretném, ha ez a történelmi migráció nem söpörné el Európát.”

Egyébként pénteken 16 óráig kérhetik felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe azok a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok, akik május 26-án nem Magyarországon, hanem a 132 külképviselet valamelyikén kívánnak szavazni. A kérelem benyújtható személyesen vagy a www.valasztas.hu honlapon.

EP-választás
aktivisták
Szabadka
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

18:26, Frissítve: 18:45

Szamárverseny 37-ik alkalommal Királyhalmon

Idén 37. alkalommal tartják meg a Szamárversenyt Királyhalmon. A szamaragolás és a fogathajtás mellett kerékpárverseny, szamárkvíz, tombola, este pedig koncertek várják az érdeklődőket.
17:47, Frissítve: 17:56

A szerbiai részeg sofőrök toplistája

Megjelentette a hullarészegen vezetők toplistáját a szerbiai Belügyminisztérium. Hihetetlennek tűnik, pedig igaz: az idei rekordernek 4,23 ezrelék alkoholt találtak a szervezetében.
16:13

Az Etnopolisban pezseg az élet

Az Interetno Fesztivál szervezői idén gazdag programmal kedveskednek a közönségnek. A kirakodóvásár is éppolyan népszerű, mint a gasztrotér és a bortér.
15:18, Frissítve: 15:40

Családi nap a Makkhetesen

Főzőverseny, kirakodóvásár, élőzene és gazdag művelődési műsor fogadta azokat, akik ma ellátogattak Szabadka makkhetesi helyi közösségébe.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.