Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

A VMSZ aktivistái járják Szabadka helyi közösségeit

2019-05-16
16:11
2019-05-16
17:10
Forrás
Pannon RTV
Aktivisták segítenek az európai parlamenti választáson résztvevő vajdasági magyar állampolgároknak kitölteni a szavazási levélcsomagban lévő, az azonosításához szükséges nyilatkozatot.

A Vajdasági Magyar Szövetség több mint 90 aktivistája járja Szabadka helyi közösségeit annak érdekében, hogy minél több érvényesen kitöltött levélszavazatot tudjanak leadni Vajdaságban.

Az aktivisták házról házra jártak csütörtökön a Peščara helyi közösségben is.

A postai kézbesítés még folyamatban van, így azoknak sem kell aggódniuk, akik még nem kapták meg a levélcsomagot. Papp Valéria már csaknem 40 embernek segített kitölteni az azonosító nyilatkozatot: „Az EP-választások előtt terepet járunk, így segítünk a megkapott borítékokban elhelyezett nyilatkozatok kitöltésében. Vannak idősebbek is, akik nem tudják kitölteni, és itt vagyunk mi, akik segítünk. Kitöltjük, elhelyezzük a borítékban, és így tudják leadni a voksukat helyesen, úgy, hogy érvényes legyen.”

Ország Ferenc fontosnak tartja, hogy érvényes szavazatot tudjon leadni, így szívesen fogadta a segítséget: „Legfontosabbnak tartom, hogy a fiatalok több lehetőséget kapjanak, tanulásra is. Mint láttam meg hallottam is, hogy a családtámogatás elég nagy, és nagyon fontosnak tartom, hogy előrébb jussunk.”

Nem mindenkinek kézbesítik házhoz a levélcsomagot. Azok, akik rendelkeznek magyarországi lakcímmel, a Szabadkai Magyar Főkonzulátuson is leadhatják voksukat. Így tesz majd május 26-án a szabadkai Káposzta Mihály: „Ha Európa meg tudna maradni annak, ami már nagyon régóta Európa. Szeretném, ha ez a történelmi migráció nem söpörné el Európát.”

Egyébként pénteken 16 óráig kérhetik felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe azok a magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok, akik május 26-án nem Magyarországon, hanem a 132 külképviselet valamelyikén kívánnak szavazni. A kérelem benyújtható személyesen vagy a www.valasztas.hu honlapon.

EP-választás
aktivisták
Szabadka
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.
19:25, Frissítve: 23:46

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.