Ugrás a tartalomra

Vučić csatornarendszert ígért Belgrád elárasztott városrészein

2019.06.24
19:33
2024.03.19
08:50
Forrás
Tanjug
Személyesen tekintette meg Belgrád vihar sújtotta részeit Aleksandar Vučić. A szerb államfő egy csatornarendszer kiépítését irányozta elő az elöntött városrészeken.

Belgrád egyes alacsonyabban fekvő részei még hétfő délután is víz alatt voltak. A tűzoltók az elöntött házakból és udvarokból szivattyúzták ki a vasárnapi ítéletidőben lehullott nagy mennyiségű csapadékot. Egy helyi lakos szerint ez minden nagyobb esőzés után megismétlődik. Radan Đurić: „Az udvarokat elöntötte, de volt, akinek a házába is befolyt. Azokéba, akiknek alacsonyabban van, ott a sarkoknál befolyt, de az udvarok katasztrofálisak. Az utcán nem tudunk közlekedni. Minden alkalommal, amikor nagyobb eső esik, akkor gondunk van belőle. Minden alkalommal.”

Az elárasztott területeket Aleksandar Vučić is megtekintette. A szerb államfő egy csatornarendszer kiépítését irányozta elő az árvíz sújtotta városrészeken: „Dinárban számítva 10 milliárdba fog kerülni, vagyis 80 millió euróba. A korábbi kormányoknak sosem volt pénzük arra, hogy befektessenek. Nekünk ma sikerült forrást találni a finanszírozásra. A jövő héten belevágunk a projektbe, és legkésőbb február végén, vagy március elején indulunk Borča, Ovča és Kotež területén. Krnjačánál is elkezdjük a csatorna építését február végén, március elején.”

A szerb államfő számításai szerint a csatornarendszer kiépítése a munkálatok kezdetétől számított másfél év után fejeződhet be.

Belgrád
vihar
csatorna
Aleksandar Vučić

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.