Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić csatornarendszert ígért Belgrád elárasztott városrészein

2019-06-24
19:33
2019-06-24
20:26
Forrás
Tanjug
Személyesen tekintette meg Belgrád vihar sújtotta részeit Aleksandar Vučić. A szerb államfő egy csatornarendszer kiépítését irányozta elő az elöntött városrészeken.

Belgrád egyes alacsonyabban fekvő részei még hétfő délután is víz alatt voltak. A tűzoltók az elöntött házakból és udvarokból szivattyúzták ki a vasárnapi ítéletidőben lehullott nagy mennyiségű csapadékot. Egy helyi lakos szerint ez minden nagyobb esőzés után megismétlődik. Radan Đurić: „Az udvarokat elöntötte, de volt, akinek a házába is befolyt. Azokéba, akiknek alacsonyabban van, ott a sarkoknál befolyt, de az udvarok katasztrofálisak. Az utcán nem tudunk közlekedni. Minden alkalommal, amikor nagyobb eső esik, akkor gondunk van belőle. Minden alkalommal.”

Az elárasztott területeket Aleksandar Vučić is megtekintette. A szerb államfő egy csatornarendszer kiépítését irányozta elő az árvíz sújtotta városrészeken: „Dinárban számítva 10 milliárdba fog kerülni, vagyis 80 millió euróba. A korábbi kormányoknak sosem volt pénzük arra, hogy befektessenek. Nekünk ma sikerült forrást találni a finanszírozásra. A jövő héten belevágunk a projektbe, és legkésőbb február végén, vagy március elején indulunk Borča, Ovča és Kotež területén. Krnjačánál is elkezdjük a csatorna építését február végén, március elején.”

A szerb államfő számításai szerint a csatornarendszer kiépítése a munkálatok kezdetétől számított másfél év után fejeződhet be.

Aleksandar Vucic
Belgrád
vihar
csatorna

Most

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.