Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić csatornarendszert ígért Belgrád elárasztott városrészein

2019-06-24
19:33
2019-06-24
20:26
Forrás
Tanjug
Személyesen tekintette meg Belgrád vihar sújtotta részeit Aleksandar Vučić. A szerb államfő egy csatornarendszer kiépítését irányozta elő az elöntött városrészeken.

Belgrád egyes alacsonyabban fekvő részei még hétfő délután is víz alatt voltak. A tűzoltók az elöntött házakból és udvarokból szivattyúzták ki a vasárnapi ítéletidőben lehullott nagy mennyiségű csapadékot. Egy helyi lakos szerint ez minden nagyobb esőzés után megismétlődik. Radan Đurić: „Az udvarokat elöntötte, de volt, akinek a házába is befolyt. Azokéba, akiknek alacsonyabban van, ott a sarkoknál befolyt, de az udvarok katasztrofálisak. Az utcán nem tudunk közlekedni. Minden alkalommal, amikor nagyobb eső esik, akkor gondunk van belőle. Minden alkalommal.”

Az elárasztott területeket Aleksandar Vučić is megtekintette. A szerb államfő egy csatornarendszer kiépítését irányozta elő az árvíz sújtotta városrészeken: „Dinárban számítva 10 milliárdba fog kerülni, vagyis 80 millió euróba. A korábbi kormányoknak sosem volt pénzük arra, hogy befektessenek. Nekünk ma sikerült forrást találni a finanszírozásra. A jövő héten belevágunk a projektbe, és legkésőbb február végén, vagy március elején indulunk Borča, Ovča és Kotež területén. Krnjačánál is elkezdjük a csatorna építését február végén, március elején.”

A szerb államfő számításai szerint a csatornarendszer kiépítése a munkálatok kezdetétől számított másfél év után fejeződhet be.

Aleksandar Vucic
Belgrád
vihar
csatorna

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.