Ugrás a tartalomra

Vučić: Feladatunk megakadályozni, hogy a hazugság győzedelmeskedjen az igazság felett

2021.05.09
21:35
2021.05.10
10:02
Forrás
Szerbiai RTV
A mi feladatunk, hogy ne rejtegessük az igazságot, hogy ne engedjük meg, hogy a hazugság győzedelmeskedjen - mondta Aleksandar Vučić szerb államfő a győzelem napja alkalmából megtartott ünnepi akadémián a Belgrádi Nemzeti Színházban.

A modern világban mindenki azt mondja, hogy emlékezni akar a második világháború áldozataira és szörnyűségeire, de sokan közülük megpróbálják megváltoztatni a történelem folyását, az áldozatokat hóhérnak, a hóhérokat áldozatoknak tüntetik fel – mondta ünnepi beszédében a szerb elnök. Szerinte nem véletlen, hogy sokan a Vörös Hadsereg szerepét és a tényt, hogy a legtöbb áldozatot az oroszok hozták, a szőnyeg alá söprik. Vučić úgy véli, soha ennél kevesebb ország nem ünnepelte a győzelem napját. Nem szabad, és nem is fogjuk elfelejteni a történteket – hangoztatta a szerb államfő. A szerb nép egyértelműen nemet mondott a fasizmusra, amit egyik másik volt jugoszláv tagköztársaság népe sem mondott ki ennyire egyértelműen – fűzte hozzá.

A Belgrádi Nemzeti Színházban megtartott ünnepi akadémián szimfonikus zenekar, illetve kórusok, valamint Vjera Mujović, Nebojša Kundačina és Lepomir Ivković színészek léptek fel.

győzelem napja
ünnepi akadémia
Aleksandar Vučić

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.