Ugrás a tartalomra

Vučić a katonai bemutatón: Álmodni sem mertünk erről a fejlettségi szintről

2021.09.15
12:20
2021.09.15
20:56
Forrás
Pannon RTV, Szerbiai RTV
A szerb elnök örvendetesnek nevezte a katonaság technikai fejlesztését és hangsúlyozta, hogy a katonák juttatásait is tovább kell emelni.

A lakosok büszkék lehetnek a katonaságukra - mondta Aleksandar Vučić szerb államfő a Belgrád Ušće városrészében megszervezett katonai bemutatón. Helikoptereket, drónokat, légvédelmi, harcászati eszközöket, tüzérségi rakétarendszereket láthattak a lakosok egészen 19 óráig.

Hatalmas előrelépés tapasztalható a szerb katonaság technikai felszereltsége terén az elmúlt években. Erről álmodni sem mertek korábban - mondta Aleksandar Vučić, miután megtekintette a bemutatót. „Nekünk ma 25 helikopterrel többünk van mint néhány éve. Hogy a vadászgépekről, a bombázó repülőgépekről ne is beszéljek. Ebben van a legnagyobb erőnk, úgy ahogy a légvédelmi rendszerekben. Amikor van Pancir rendszerünk és más légvédelmi rendszereket is beszerzünk, akkor ez összehasonlíthatatlan azzal, ami korábban volt.”

A szerb elnök arra kérte a belgrádiakat és a szerbiaiakat, hogy gyermekeikkel látogassák meg a bemutatót, mert fontos, hogy a hazaszeretet terjedjen a fiatalok körében. Hozzátette, hogy a katonák mintegy 70 százaléka az ország déli részéből származik. „Legkevesebben Szerbia északi részéből vannak, tehát Belgrádból és Vajdaságból. Ez az emberi faktor. Ezért tovább kell emelnünk a fizetéseket, hogy ezek az emberek lássák a jövőjüket a szerb katonaságban, mert az emberek nélkül ezek a gépek nem érnek semmit.”

A bemutatót a szerb egység, szabadság és a nemzeti zászló napja kapcsán tartják. Nagy hangsúlyt fektetnek a szerb hadiipar termékeire is.

Aleksandar Vučić
katonaság
bemutató

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.