Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Vučić köszönetet mondott dr. Pásztor Bálintnak a támogatásáért

2023.02.02
15:14
2023.02.02
20:48
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt évtizedekben számos alkalommal szólalt már fel a Vajdasági Magyar Szövetség a koszovói helyzettel kapcsolatban - mondta a Szerbiai Parlamentben dr. Pásztor Bálint.

A VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője hozzátette, ami újdonság az elmúlt időszakban, hogy a hatalom mára már őszintén beszél ezekről a kérdésekről, problémákról. A politikus szerint ezt mutatja a mostani rendkívüli ülés is.

Dr. Pásztor Bálint kiemelte, az Európai Uniónak is el kellene döntenie, hogy szeretné-e tagjai között látni Szerbiát. A VMSZ alelnök felszólalásában arra is kitért, hogy a Koszovóban élő emberek jogai kell, hogy a legfontosabb legyen a béke és a stabilitás megőrzése mellett. A VMSZ tehát támogatja a Vučić által bemutatott jelentést.

Dr. Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti frakcióvezető, VMSZ: „Arra szeretném kérni a köztársasági elnököt, a kormányt és mindenkit, akinek lehetősége van beszélni, hogy határozottan vezessék a tárgyalásokat, legyenek türelmesek, bármit is kell elszenvedniük a tárgyalások során. Mindeközben pedig legyenek biztonságban a lakosok, de ugyanígy legyen béke, biztonság, stabilitás és gazdasági jólét az országban, ezáltal meglehet az európai jövő lehetősége.”

Aleksandar Vučić köszönetet mondott dr. Pásztor Bálintnak és a Vajdasági Magyar Szövetség támogatásáért. A szerb államfő szerint a VMSZ teljes mértékben és kitűnő módon megértette az elmúlt időszak történéseit és döntéseit. Ennek kapcsán pedig a továbbiakban is együttműködnek.

Dr. Pásztor Bálint a témáról bővebben:

Dr. Pásztor Bálint
Koszovó
köztársasági parlament

Most

15:02

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 15:09

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.
13:58

Némi orosz előny Bahmutnál

Az orosz erők némi előnyt szereztek a keleti csatatéren, Bahmut városában, de súlyos árat fizettek ezért, amely emberéletekben mérhető – közölte a kijevi vezetés csütörtökön, részleteket azonban nem közöltek.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.