Ugrás a tartalomra

Vučić: Nem fogunk háborúzni

2019.05.28
19:14
2020.02.28
17:53
Forrás
Pannon RTV
Nem fogunk háborúzni, minden áron megőrizzük a békét - jelentette ki a szavazást követő sajtótájékoztatóján Aleksandar Vučić szerb államfő.

Nevetségesnek nevezte a koszovói illetékesek azon állítását, hogy korrupcióellenes akcióról lenne szó, ugyanis az elfogott szerbek és albánok számát tekintve ez azt jelentené, hogy a szerbek 14-szer nagyobb bűnözők mint az albánok - magyarázta. A helyzet egyáltalán nem könnyű Szerbia számára, a mai események után nem lesz minden ugyanaz az albán féllel. Újságírói kérdésre reagálva hangsúlyozta, nem beszélt arról, hogy a koszovói helyzet elharapózása esetén a szerb katonaság közbeavatkozna Észak-Koszovóban.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia (SZHP): „Nem fogunk háborúzni. Minden áron őrizni fogjuk a békét. Ez a minden áron azonban csak addig érvényes, amíg valakinek nem támad olyan gondolata, hogy üldözze a népünket. Erre az esetre vonatkozóan azonban én semmilyen beavatkozásról nem beszéltem. Ön beszélt erről. Én azt mondtam, meg fogjuk védeni a népünket. Ez minden, amit erről mondhatok. Van itt még néhány dolog, néhány tény, amelyet megemlíthetek. Nem vagyok egy felelőtlen személy, aki Szerbiát nehéz helyzetbe sodorná. Ugyanakkor nem vagyok olyan felelőtlen személy sem, aki a Koszovó területén élő szerbeket kilátástalan helyzetbe hozná.”

Koszovó
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.