Ugrás a tartalomra

Vučić a régió stabilitását és a Koszovóban élő szerbek érdekérvényesítését tartja szem előtt

2020.09.03
16:53
2020.09.03
18:54
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
A szerb elnök azt megelőzően nyilatkozott, hogy tárgyalóasztalhoz ült volna Washingtonban.

Szerbia békét, stabilitást és gazdasági előrelépést akar Belgrád, Pristina és az egész régió számára - mondta Aleksandar Vučić Washingtonban a Fehér Ház által szervezett egyeztetéseket megelőzően. Mindenekelőtt a Koszovóban élő szerbek érdekeit kell szem előtt tartani - tette hozzá a szerb elnök. Erőteljes üzenetet fogalmazott meg, miszerint a megadás nem opció. Vučić értékelése szerint nehéz tárgyalások elé néznek, de mindent el fognak követni annak érdekében, hogy kompromisszumos megoldás szülessen a gazdasági kérdésekben. Avdullah Hoti koszovói kormányfő korábban azt nyilatkozta, a pristinai küldöttség Washingtonban azért találkozik Belgrád képviselőivel, hogy „egymás kölcsönös elismeréséről” tárgyaljon. Vučić erre reagálva akkor azt mondta, hogy amennyiben Koszovó elismerésének kérdését napirendre tűzik, akkor a találkozóra nem is fog sor kerülni.

Aleksandar Vučić
Washington
tárgyalás
Avdullah Hoti
Koszovó

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.