Ugrás a tartalomra

Vučić: Szerbia nemzeti és állami érdeke a stabilitás

2018.03.28
08:45
2018.03.28
18:39
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia ezúttal nem fogja megengedni, hogy megtörténjen egy újabb Villám és egy újabb Vihar hadművelet, hangsúlyozta Aleksandar Vučić a Szerbiai RTV-nek adott interjújában.

Hozzátette, az én időmben nem lesznek újabb szerb vereségek. A határozott, de okos és felelősségteljes politikának köszönhetően világossá tettük, hogy Szerbiával és a szerbekkel nem játszadozhat senki sem, nyilatkozta a szerb államfő Koszovóval kapcsolatban. Aleksandar Vučić hangsúlyozta, Belgrád és Pristina közötti gondok békés megoldására kell törekedni. Szerbia nemzeti és állami érdeke a stabilitás, a béke és az előrehaladás megőrzése az Európai Unióba vezető úton. Aleksandar Vučićnak nincs kivetnivalója a koszovói Szerb Lista ellenzékbe kerülésével kapcsolatban. Mint mondta a koszovói szerbek parlamenti képviselői ellenzékiként is tudnak harcolni a koszovói szerbekért.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „El kell rendeznünk a dolgokat, mert a legsúlyosabb összetűzéseinket, a legnehezebb harcokat tárgyalással kell megoldani. Azt, hogy fog ez kinézni, majd meglátjuk, de mindenesetre egyetértünk abban, hogy a legfontosabb Szerbia számára a béke és a stabilitás megőrzése és ezt is fogjuk tenni. Nehéz nap volt ez, ahogy a tegnapi is, de úgy gondolom, hogy sikerült úgy kijönni ebből, hogy a minimális károkat szenvedett a népünk Koszovón. Meg vagyok győződve arról, hogy a Szerb Lista és mindannyiunk döntése után egész Koszovóban, különösen Észak-Koszovóban mérhetetlenül nagyobb biztonságban érzik magukat az emberek. Ez az, ami a legfontosabb.”

Szerbia
Belgrád

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.