Ugrás a tartalomra

Vučić: Választások április 19-én vagy 26-án

2020.01.17
13:22
2020.05.22
18:31
Forrás
Prva TV
Ha az SZHP nyer, akkor lokális szinten a jelenleg a párt színeiben funkcióban lévő személyek 60%-át leváltják.

Április 19-én vagy 26-án tarthatják a választásokat Szerbiában - ezt mondta Aleksandar Vučić a Prva Televízió vendégeként. A szerb államfő hozzátette, amennyiben a Szerb Haladó Párt elnyeri a voksolók bizalmát, akkor lokális szinten a jelenleg a párt színeiben funkcióban lévő személyek 60%-át leváltják, mivel új erőre van szükség. Vučić szerint a következő kormány összetételében is jelentős változások lesznek. Ez az előző választásokat követően is így volt, de ez nem elég - mondta az SZHP elnöke.

Aleksandar Vučić
Választások 2020
választások
Szerbia

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.