Ugrás a tartalomra

Zomborban tartott lakossági fórumot a VMSZ (videó)

2017.03.25
11:59
A vajdasági magyar közösség Trianon óta most van a legjobb helyzetben – hangzott el a VMSZ Zomborban megtartott lakossági fórumán
A vajdasági magyar közösség Trianon óta most van a legjobb helyzetben – hangzott el a VMSZ Zomborban megtartott lakossági fórumán. Az eseményen jelen voltak a VMSZ köztársasági, tartományi, valamint a zombori és apatini önkormányzati tisztségviselői. A felszólalók a lakossági fórumon arra kérték a jelenlévőket, hogy a hatalmi koalíció jelöltjét, Aleksandar A bezdáni vízművek szűrőberendezést kap, Nemesmiliticsen víznyomó állomást építenek, Bácsgyulafalván 20 év után újra rendel fogorvos, a zombori Veljko Petrović Gimnázium új tornatermet kap – számolt be az elmúlt időszak néhány fejlesztéséről Jankovich Szilárd zombori községi tanácstag. „Amióta koalícióra léptünk a Szerb Haladó Párttal, mondhatom azt, hogy az első naptól kezdve teljesen akadálymentes az együttműködés, tehát nem ütközünk olyan falakba, melyekbe valamikor a régi koalíciós partnerekről mondhattuk volna, hogy talán gátolják a munkánkat.” zombor lakossagi forum 3 Péter István, az apatini polgármester tanácsosa elmondta, a VMSZ és az SZHP koalíciójának köszönve azon dolgoznak, hogy a bácskertesi ipari parkot is bekapcsolják az apatini vámszabad övezetbe, valamint egy gyümölcsfeldolgozó üzemet is sikerült a nyugat-bácskai magyar településre vonzani. Péter István, polgármesteri tanácsos, Apatin: „Gyümölcstermelő vidék vagyunk, vagy legalább is ez a húzó ágazat, ez a helyi termék a helyi emberekkel, úgyhogy úgy gondolom, hogy ez egy jó csapás. A helyi vezetőségtől rekord, szinte egy hét alatt megkaptunk minden szükséges papírt arra, hogy be tudjuk adni a pályázatot, tehát a szándék meg van arra, hogy segítsen a község.” zombor lakossagi forum 4 Bagi Boján tartományi parlamenti képviselő kiemelte, a koalíciós szerződésnek köszönhetően tartományi szinten a VMSZ képviselői érdemben tudják képviselni a vajdasági magyarság érdekeit. „A zombori, nagybecskereki és szabadkai közkórházban angio-termek fognak kiépülni, már folyamatban van az egész dolog, 153 millió dinár lett ezekre az angio-termekre fordítva, ez azt jelenti, hogy olyan betegek, akik infarktust kapnak vagy anginájuk van, ezek a betegek megfelelő ellátást fognak kapni ott, ahol élnek.” zombor lakossagi forum 2 A szerb gazdasági helyzet lassan, de javul, a költségvetés stabil. A vajdasági magyar közösség érdeke az, hogy a hatalmi koalíció jelöltjét, Aleksandar Vučićot támogassa az április 2-i választáson – hangzott el a fórumon.



VMSZ
lakossági fórum
Zombor

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.