Ugrás a tartalomra

KFOR: Nem volt behatolás az adminisztrációs vonalon

2020.08.08
19:11
2020.08.08
19:21
Forrás
Szerbiai RTV
Az albán média arról számolt be, hogy a szerb katonaság tagjai tegnap délután behatoltak a Szerbia és Koszovó közötti adminisztrációs vonalon lévő Karačevo faluba.

A KFOR parancsnoka arról tájékoztatott, hogy nem történt semmi szabálytalan, ugyanis a szerb hadsereggel közösen járőröztek a területen. Elmondták, hogy 2008-óta rendszeresen végeznek összehangolt járőrözést. Az ilyen gyakorlatok során a légierők gépei is egységesen mozognak. A nemzetközi békefenntartó különítmény képviselői egyébként a koszovói biztonsági szervekkel is rendszeresen tartanak közös járőrözést az adminisztrációs vonal közelében.

KFOR
Koszovó
Szerbia
katonaság
behatolás
járőrözés

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.