Ugrás a tartalomra
audiovisual.ec.europa.eu

Mától a Magyarországra érkező fizeti a PCR-tesztet

2020-08-01
17:07
Forrás
nnk.gov.hu
Mától kezdve saját költségen kell elvégeztetni a PCR koronavírustesztet azoknak, akik sárga vagy piros jelzésű országból lépnek be Magyarországra.

Negatív tesztekkel ugyanis kiváltható az egyébként két hetes kötelező házi karantén. A Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján közzétették a mindenki számára elérhető utazáshoz kötött mintavételt végző laboratóriumok listáját, továbbá az árjegyzéket is. A táblázat szerint egy PCR-teszt elvégzése 30500 forintba kerül és 24 órán belül megvan az eredmény. Szombati vizsgálat esetén, vagy abban az esetben, ha valaki még a mintavétel napján kézhez szeretné kapni az eredményt, akkor 45750 forintot kell fizetnie. Az aznapi eredmény kiadásához azonban legkésőbb délelőtt 10 óráig meg kell történnie a mintavételnek. A tájékoztatóban az is áll, hogy amennyiben valaki angol nyelvű eredményt is szeretne, 1000 forintos felárat kell fizetnie. Bővebb információ a teszteléssel kapcsolatban a www.nnk.gov.hu oldalon található. 

A mintavételt végző intézetek Magyarországon.

koronavírusteszt
Magyarország
PCR-teszt

Most

21:26

Folyamatosan érkezik a védőoltás Szerbiába

Szerbiának nagy mennyiségű védőoltást sikerült biztosítania, de még ez sem elegendő ahhoz, hogy a lakosság 50-60-70 százalékát be lehessen oltani. Ezért nagyon fontos, hogy először azokat oltsuk be, akik a legnagyobb kockázatnak vannak kitéve.
20:49, Frissítve: 21:12

Döcögve az EU felé

A koronavírus-járványt is lehet okolni azért, hogy 2020-ban egyetlen csatlakozási fejezetet sem nyitottak meg. Ugyanakkor az integrációs bizottság alapfeladata a törvények összehangolása az uniós elvárásokkal, és ezen is van még javítanivaló.

Népszerű