Ugrás a tartalomra
audiovisual.ec.europa.eu

Mától a Magyarországra érkező fizeti a PCR-tesztet

2020-08-01
17:07
Forrás
nnk.gov.hu
Mától kezdve saját költségen kell elvégeztetni a PCR koronavírustesztet azoknak, akik sárga vagy piros jelzésű országból lépnek be Magyarországra.

Negatív tesztekkel ugyanis kiváltható az egyébként két hetes kötelező házi karantén. A Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján közzétették a mindenki számára elérhető utazáshoz kötött mintavételt végző laboratóriumok listáját, továbbá az árjegyzéket is. A táblázat szerint egy PCR-teszt elvégzése 30500 forintba kerül és 24 órán belül megvan az eredmény. Szombati vizsgálat esetén, vagy abban az esetben, ha valaki még a mintavétel napján kézhez szeretné kapni az eredményt, akkor 45750 forintot kell fizetnie. Az aznapi eredmény kiadásához azonban legkésőbb délelőtt 10 óráig meg kell történnie a mintavételnek. A tájékoztatóban az is áll, hogy amennyiben valaki angol nyelvű eredményt is szeretne, 1000 forintos felárat kell fizetnie. Bővebb információ a teszteléssel kapcsolatban a www.nnk.gov.hu oldalon található. 

A mintavételt végző intézetek Magyarországon.

koronavírusteszt
Magyarország
PCR-teszt

Most

09:16, Frissítve: 09:25

Lángokban áll Kis-Amazónia

530 négyzetkilométernyi mocsaras vidék vált a lángok martalékává az argentínai Paraná-folyó torkolatvidékén, amelyet Kis-Amazóniaként is emlegetnek.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.