Ugrás a tartalomra
MTI/Balogh Zoltán

Nézőrekordra készülnek a hétvégi F1 Magyar Nagydíjon

2022.07.28
13:51
2022.07.28
16:27
Forrás
MTI, hirado.hu
Megdőlhet a nézőrekord a Hungaroringen, a szervezők több mint 230 ezer látogatóra számítanak ezen a hétvégén, a Forma–1-es Magyar Nagydíjon.

Az idei Forma–1 világbajnokság izgalmainak, a Ferrari (Charles Leclerc) és a Red Bull (Max Verstappen) világbajnoki címért folyó párviadalának, valamint Lewis Hamilton és a Mercedes szezon közepi feltámadásának köszönhetően jelentősen megnőtt az érdeklődés a 37. Magyar Nagydíj, az idei FIA világbajnoki sorozat tizenharmadik állomása iránt.

Tóth Anita, a Hungaroring nemzeti sajtófőnöke kiemelte, hogy a pénteki edzésnapon 80-90 százalékos kihasználtságra számítanak, szombatra – az időmérő edzés napjára – már alig lehet jegyet kapni, vasárnap pedig abszolút telt ház, 100 ezer néző előtt futhatják le a 70 körös Magyar Nagydíjat.

MTI

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a 37. Magyar Nagydíjat is a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság biztosítja, összesen 1200 rendőrrel. A Készenléti Rendőrség és a BRFK állománya mellett a Heves és Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is segítik a tájékozódást és az autósok terelését. Rajtuk kívül osztrák motoros rendőrök is érkeznek Mogyoród környékére, akik részt vesznek a rendezvény biztosításában. A helyszínen lovas, kutyás, motoros és Segway-t használó rendőrök is szolgálatot teljesítenek majd, továbbá helikopterről is figyelik a forgalmat, hogy ha szükséges, rendőri tereléssel segítsék a közlekedőket.

MTI/Balogh Zoltán

A rendezvény csütörtök délután 4 órától a boxutca-látogatással kezdődik, a várható nagy forgalom miatt már ettől kezdve ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk az autósoknak. Péntektől kezdve minden nap délelőtt a Hungaroring közelében lévő utakat egyirányúvá teszik a pálya felé, majd az edzéseket, illetve a vasárnapi versenyt követően megfordul a közlekedés fő iránya: a pályáról kifelé haladva egyirányúsítják az utakat.

Bár a hétvégén érkező hidegfront miatt néhány fokos lehűlés várható (szombaton és vasárnap is 26-27 Celsius-fok lesz és futó záporok is kialakulhatnak), a szervezők a rendkívüli szárazság miatt arra kérik a látogatókat, fokozottan ügyeljenek arra, hogy csak a kijelölt helyeken dohányozzanak, és ne dobják el az égő cigarettacsikket, mert a száraz fű vagy aljnövényzet könnyen meggyulladhat.

A Hungaroring honlapján olvasható látogatási feltételekből kiderül, hogy személyenként mennyi étel és ital vihető be a pálya területére. E szerint egy ember legfeljebb fél liter folyadékot (víz és egyéb alkoholmentes italok, üdítő vagy sör), valamint 3 darab szendvicset vihet be magával kézitáskában vagy hátizsákban. Ugyanakkor a pálya területén ételkészítő sátrak, sörcsapoló pultok, valamint fogyasztható ivóvíz állnak a látogatók rendelkezésére.

Forma-1
Magyar Nagydíj
Hungaroring

Most

13:35

Búcsút tartottak Moholon

A Szent Mihály-kisbúcsú az egykori moholi zárdaiskola kápolnájának címünnepe, valamint a Moholról Doroszlóra induló gyalogos zarándokok Rózsafüzér Királynőjének szentelt és felajánlott fogadalmi napja is.
12:57, Frissítve: 13:05

Migránsügyben a helyzet változatlan

Tele van az erdő migránsokkal Szabadka külvárosában, a magyar határhoz közeli Makkhetes városrészben. A helyiek be sem mernek menni az egykor népszerű, hatalmas kirándulóhelyre.
11:56

Casper Ruud harmadik a világranglistán

A norvég Casper Ruud a szöuli negyeddöntős búcsúja után a másodikról a harmadik helyre csúszott vissza a férfi teniszezők világranglistáján, melyet a spanyol Carlos Alcaraz vezet.
11:41, Frissítve: 11:48

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.