Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tara Radovanović

Újabb szórványos csapadék

2020.10.16
08:37
2020.10.16
11:00
Forrás
Szerbiai RTV, hidmet.gov.rs, koponyeg.hu, hirado.hu, MTI
Változóan felhős, hűvösebb és hó is valószínű egyes részeken - ilyen időjárás várható Szerbiában az előrejelzés szerint.

Helyenként eső is lehet, keleten, délkeleten pedig záporra, zivatarra is lehet számítani. A déli, délkeleti szél gyenge lesz és északnyugati irányba forduló. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15-16 fok lehet Vajdaságban, míg Szerbia déli részén elérheti a 20 fokot is.

Szombaton is hasonló időre van kilátás, a magasabb hegyekben, 1000 méter felett lehetséges kisebb hőesés is. Mérsékelt északnyugati szél várható, a legalacsonyabb hőmérséklet 6 és 8, a legmagasabb pedig 12-13 fok körül valószínű Vajdaságban.

Tanjug/Tara Radovanović

Továbbra sem kímél minket az eső - írja a magyarországi előrejelzésben. Az ország legnagyobb részén többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a Dél-Alföldön, Baranyában, illetve a Tiszántúlon felszakadozik, csökken a felhőzet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat weboldalán.

A nap első felében még több helyen, később egyre inkább csak északon várható eső, zápor, az ország keleti felében néhol zivatar is. A szél fokozatosan mindenütt északnyugatira, nyugatira fordul, több helyen megélénkül, a Kisalföldön helyenként meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 18 fok között alakul. Késő estére 5, 11 fokra hűl le a levegő.

A reggeli és délelőtti órákban délkeleten, keleten, valamint az Északi-középhegységben, délután inkább csak északkeleten egy-egy zivatar kialakulása sem kizárt.

Az éjszaka folyamán képződött ködfoltok a reggeli órákban feloszlanak.

csapadék
időjárás
fok
Vajdaság
Szerbia
Magyarország
szél
eső

Most

10:26

Mielőtt lemegy a nap

A múlt év egyik romantikus sikerkönyve, az És újra felkel a nap című regény után már Vajdaságban is kapható Pap Éva, író második könyve, a Mielőtt lemegy a nap.
09:50, Frissítve: 09:55

1416-tal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 82 beteg, és újabb 1416 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu, kiemelve: eddig 4 420 767 embert oltottak be Magyarországon, közülük 2 584 879-en már a második adag vakcinát is megkapták.

Népszerű

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.

Sakálok Királyhalom környékén

A vadászok szerint a helyzet azért is aggasztó, mert a falkákban támadó ragadozók egyre inkább megritkítják a nemes vadállományt.

Mikor nyithatnak a kishatárátkelők?

Folyamatosan melegen tartjuk a témát, rámutatunk a probléma megoldásának fontosságára, de ehhez átcsoportosításokra van szükség – emelte ki Pásztor István a Közügyek stábjának adott interjújában.