Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tara Radovanović

Újabb szórványos csapadék

2020-10-16
08:37
2020-10-16
11:00
Forrás
Szerbiai RTV, hidmet.gov.rs, koponyeg.hu, hirado.hu, MTI
Változóan felhős, hűvösebb és hó is valószínű egyes részeken - ilyen időjárás várható Szerbiában az előrejelzés szerint.

Helyenként eső is lehet, keleten, délkeleten pedig záporra, zivatarra is lehet számítani. A déli, délkeleti szél gyenge lesz és északnyugati irányba forduló. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15-16 fok lehet Vajdaságban, míg Szerbia déli részén elérheti a 20 fokot is.

Szombaton is hasonló időre van kilátás, a magasabb hegyekben, 1000 méter felett lehetséges kisebb hőesés is. Mérsékelt északnyugati szél várható, a legalacsonyabb hőmérséklet 6 és 8, a legmagasabb pedig 12-13 fok körül valószínű Vajdaságban.

Továbbra sem kímél minket az eső - írja a magyarországi előrejelzésben. Az ország legnagyobb részén többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a Dél-Alföldön, Baranyában, illetve a Tiszántúlon felszakadozik, csökken a felhőzet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat weboldalán.

A nap első felében még több helyen, később egyre inkább csak északon várható eső, zápor, az ország keleti felében néhol zivatar is. A szél fokozatosan mindenütt északnyugatira, nyugatira fordul, több helyen megélénkül, a Kisalföldön helyenként meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 18 fok között alakul. Késő estére 5, 11 fokra hűl le a levegő.

A reggeli és délelőtti órákban délkeleten, keleten, valamint az Északi-középhegységben, délután inkább csak északkeleten egy-egy zivatar kialakulása sem kizárt.

Az éjszaka folyamán képződött ködfoltok a reggeli órákban feloszlanak.

csapadék
időjárás
fok
Vajdaság
Szerbia
Magyarország
szél
eső

Most

14:49, Frissítve: 15:02

Ülésezett a magyarkanizsai KKT

26 millió dinárral növekedett Magyarkanizsa község költségvetése január és szeptember között a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. Egyebek között erről is szó esett a Községi Képviselő-testület ülésén.

Népszerű

Segítsünk a Surányi családnak

Tűzifa, építőanyag, meleg ruha, étel - mindez hiányzik a nehéz sorsú szabadkai Surányi család otthonából. A hattagú családnak nagy szüksége lenne segítségre.

A szerb-magyar határátlépés szabályai

A 2020. november 4. után lejáró okmányok a veszélyhelyzet miatt Magyarország területén további 60 napig használhatók maradnak, de azokat külföldön nem fogadják el - mondta a Közügyekben Csallóközi Eszter, Magyarország szabadkai főkonzulja.

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Holnaptól december 3-ig a vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, bárok, klubok, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és más kulturális intézmények, játéktermek 18 órától hajnali 5 óráig nem üzemelhetnek.