Ugrás a tartalomra

16 klub 115 fiatal birkózója vett részt a Vajdasági Bajnokságon

2024.03.09
15:15
2024.03.09
16:40
Forrás
Pannon RTV
A sportolók két csoportba voltak beosztva korosztály alapján, 13 és 17 év volt a korhatár. Ezen belül pedig 10-10 kategória volt a súlycsoportok szerint. A versenyt a magyarkanizsai Vajdasági Birkózóakadémián tartották.

A bajnokságon részt vett többek között a szabadkai Spartacus, a Zenta, a magyarkanizsai Potisje, a felsőhegyi Hercules, de érkeztek versenyzők Újvidékről, Nagybecskerekről, Kishegyesről és Zomborból is.

Fehér Benjamin, birkózó, Potisje Kanizsa:
„ Lassan 10 éve foglalkozom a birkózással. Nagyon szeretem, nagyon dinamikus sport. Látok jövőt benne.
- Látsz lehetőséget arra, hogy profi szinten is foglalkozz ezzel, vagy neked ez inkább egy hobbi?
- Igen, látok benne esélyt, hogy profi szinten foglalkozzak vele.
- Hogy készültél a mai versenyre? Volt erre külön edzési stratégia?
- Nem volt, de mindent beleadok.”

A Kishegyes Birkózó Sportegyesületet 2022 őszén alapították, és már sikerült komoly eredményeket elérniük. Az egyesület keretein belül 40 gyerek vesz részt aktívan az edzéseken.

Szegedinszki Igor, edző, Kishegyes Birkózó Sportegyesület: „Heti két alkalommal van Kishegyesen edzés és heti két alkalommal van Bácsfeketehegyen. Négy versenyzővel jöttünk most erre a versenyre. A tavalyi évben már voltak az Országos Bajnokságról érmeink. Idén is az idei kupaversenyeken már szereztünk érmeket. Reménykedünk a mai napon is, hogy összejön egy vagy két érem.”

Idén ez már a második ilyen verseny. Két hete Belgrádban is hasonló megmérettetést szerveztek, azzal a különbséggel, hogy az országos szintű volt. Ott az első három helyezett csapat vajdasági volt.

Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia ügyvezetője szerint Vajdaságban egyre nagyobb erőre kap a birkózás, és egyre több egyesület versenyezteti aktívan a gyerekeket.

„Nagyon sok gyerek van. El kell, hogy mondjam azt, hogy a gyerekeket már U9-es, tehát kilenc éves koruktól versenyeztetik. 9, 11, 13, 15 és így tovább. Nagyon sok tehetséges gyerek van, de hogy mennyivel tudunk a végére odáig érni, hogy igazi versenyzőt neveljünk belőlük, az nagyon hosszú folyamat. Ami nagyon fontos, hogy az egyesületeken kívül, már azt is elmondhatom, hogy az Akadémiának is működik 11 sportiskolája, ahol szintén közel 300 gyerek ismerkedik a birkózással.”

Az eseményről bővebben beszámolunk 17 órától a Sporthétfőben.

Vajdasági Bajnokság
birkózás
birkózó
Magyarkanizsa
Vajdasági Birkózóakadémia

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.
20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54, Frissítve: 07:52

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.