Ugrás a tartalomra

Aranyérmes a karatés Jovana Preković, döntőben a vízilabdázók

2021.08.06
14:41
2021.08.06
15:07
Forrás
Pannon RTV, Szerbiai RTV
Most debütált az olimpián a karate, és Szerbia máris érmet szerzett, Jovana Preković Szerbia második aranyát nyerte Tokióban.

FRISSÜLT!!!!  A szerb karatézó energikus, intenzív, de pont nélküli mérkőzés végén, 3:1-es bírói döntéssel nyert kínai ellenfelével szemben. A karate most először szerepel az olimpiai programban. Szerbia ezzel második aranyát szerezte a tokiói olimpián.

Döntőbe jutott a karatézó Jovana Preković. A szerb sportoló 2:0-ra nyert török ellenfelével szemben.

Elődöntőben Jovana Preković. A szerb karatés csoportjából elsőként jutott tovább. Preković a bronzérmet már biztosan megszerezte, mivel ebben a sportágban kettőt is osztanak. Így újabb éremmel gazdagodik Szerbia a tokiói olimpián. Az elődöntő 13 óra körül kezdődik, a szerb versenyző a török Merve Çobannal küzd majd.

A karate esetében a sportolók két ötfős csoportban küzdenek, amelyekből az első két helyezett jut tovább a legjobb négy közé. Az elődöntőben vereséget szenvedő sportoló a harmadik helyen zár.

Döntőben a szerb férfi vízilabda-válogatott az olimpián. Drámai küzdelemben, az utolsó pillanatokig szoros harcban győzték le a spanyolokat 10:9 arányban. A spanyol válogatott a mérkőzés közepén három góllal is elhúzott, de a szerbek nem adták fel. A meccs az utolsó negyedben dőlt el, amikor a szerbek előbb felzárkóztak, majd megfordították az állást. Dejan Savić csapatát egy kétes bírói döntés is megzavarhatta volna - ugyanis is olyan gólt kaptak, mely csak a videóbíró szerint volt kapun belüli lövés. A szerbeket azonban nem zökkentette ez ki, és nagyon összeszedetten játszottak a mérkőzés végéig. A vasárnapi döntőben a görög csapat lesz az ellenfelük.

karate
olimpia
Jovana Preković

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.