Ugrás a tartalomra

Az ausztrálok ezért utasították el Đoković fellebbezését

2022.01.20
13:52
2022.01.20
16:00
Forrás
Magyar Szó, Szerbiai RTV
Az illetékesek nyilvánosságra hozták a Đoković-ügy minden részletét. Ebben azt is leírják, hogy milyen érvek szóltak amellett, hogy Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter a szerb teniszező kitoloncolása mellett döntsön.

Az ausztrál bíróság megindokolta Novak Đoković fellebbezésének elutasítását - tájékoztat a szerb közmédia. Azt írják, nem volt rendben, amikor a világelső sportoló elment egy lapinterjúra, tudván, hogy koronavírussal fertőzött. Később Đoković belátta, hogy ez hiba volt, azonban magyarázata szerint akkor nem szerette volna felbőszíteni a médiát. Instagram-közleményében azt írta, az interjú alatt végig maszkot viselt, amelyet csak a fotózáskor vette le. Hawke ezt felelőtlen viselkedésnek értékelte, főleg egy olyan személytől, akire az emberek felnéznek. A magatartása arra is buzdíthatja a polgárokat, hogy ne oltassák be magukat.

Novak Đokovićnak alaposan át kell gondolnia, hogy pert indít-e az ausztrál kormány ellen - véli Blažo Nedić ügyvéd. Főként azért is kell ezt megfontolnia, mivel az ausztrál bíróság megindokolta, hogy miért utasították el a fellebbezését - tette hozzá. Az illetékes szerint az indoklást részletesen meg kellene vizsgálni.

„Ami talán egy kicsit érdekesnek mondható, az az a tény, hogy a bíróság bejelentette ennek az indoklásnak a közzétételét. Ezt általában nem szokás megjelentetni. A dokumentumot egyszerűen kézbesítik a vitában részt vevő feleknek, vagy közzéteszik a bíróság honlapján. Azonban az a tény, hogy a bíróság előre bejelentette ennek a dokumentumnak a közzétételét, azt bizonyítja, hogy a bíróságnak nyilvánvalóan még jobban meg kellett indokolnia a döntését.”

Novak Đoković
Ausztrália
kiutasítás

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.