Ugrás a tartalomra

Az Olimpiai Reménységekre készülnek a kajakosok

2022.09.05
17:36
2022.09.05
20:35
Forrás
Pannon RTV
Az Olimpiai Reménységek versenyére készülnek a magyarkanizsai kajakosok. Három, a Testvériség Kajakklubot erősítő versenyző is szerepelhet a rangos megmérettetésen, amit az idén Pozsonyban szerveznek meg a héten.

Három magyarkanizsai kajakos is kivívta magának azt, hogy részt vehessen az Olimpiai Reménységek korosztályos versenyén. Ladányi Lídia párosban és négyesben is bizonyíthat majd Pozsonyban.

Ladányi Lídia, kajakozó, Testvériség Kajakklub, Magyarkanizsa: „Egész nyáron minden nap két edzésünk volt, elég komoly edzések voltak, és a téli is nagyon erős volt, ott az iskola miatt csak egy edzésünk volt, viszont igyekeztünk úgy megcsinálni, hogy kettővel is felérjen.”

Kovács Ádám a versenyen egyesben 1000 méteren és négyesben 500 méteren indul majd.

Kovács Ádám, kajakozó, Testvériség Kajakklub, Magyarkanizsa: „A négyes 500 méter szerintem egész jó lesz, a tavalyihoz képest sokkal jobb lett. Az egyesem pedig teljesen rajtam fog múlni, de szerintem egész jó munkát tettünk bele ebben az évben, szóval az is jól fog menni szerintem.”

Dobó Petra a hétvégén négyesben versenyzett a szegedi korosztályos világbajnokságon, most Pozsonyban is kajakba ül majd egyesben és párosban is.

Dobó Petra, kajakozó, Testvériség Kajakklub, Magyarkanizsa: „Ez a hétvége szerintem tanulságos volt, és el tudtam képzelni, hogy milyen lesz egy verseny, felkészülésre is, fejben és fizikailag is. Remélem, hogy döntőbe tudunk kerülni, és talán egy érmet is elfogni.”

Az Olimpiai Reménységek versenyén a 15, 16, 17 éves versenyzők vehetnek részt, akik egy válogató után indulhatnak a világversenyen Szlovákiában.

Apró István, vezetőedző, Testvériség Kajakklub, Magyarkanizsa: „Nagyon-nagy a jelentkezés, tehát 40 országon felüli jelentkező van, itt is körülbelül 800-900 versenyző részvételével. Vannak olyan futamok, ahol több mint negyven személy vesz részt, csak az egyes kategóriában. Az utóbbi években ez a legnagyobb verseny, ami létezik ebben a korosztályban.”

A magyarkanizsai kajakosok már hónapok óta készültek erre a versenyre, hogy a legjobb formában legyenek. A megmérettetés csütörtökön kezdődik.

Olimpiai Reménységek
kajak
kajakos
Testvériség Kajakklub
Pozsony

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.