Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Belgrádé a 2022-es, Oroszországé a 2023-as birkózó-vb

2021.02.05
22:10
2021.02.05
22:36
Forrás
MTI
A Nemzetközi Birkózó Szövetség megváltoztatta a 2022-es világbajnokság helyszínét az Oroszországgal szemben fennálló szankciók miatt, viszont a 2023-asat odaítélte neki.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság decemberben ugyan négyről két esztendőre csökkentette az Oroszország elleni büntetések időtartamát, de a jövő évi vb-nek Krasznojarszk így sem adhat otthont, ezért azt a 2023-as vb-re jelentkező Belgrádnak ítélték, míg a 2023-as, olimpiai kvalifikációs seregszemle egy később kijelölendő orosz városban lesz.

Tiszteletben tartjuk a bíróság döntését, és ehhez alkalmazkodtunk - fogalmazott Nenad Lalović, a Nemzetközi Birkózó Szövetség elnöke. Tavaly év végén nagy sikerrel világkupát tartottunk Belgrádban, 2023-ban pedig hisszük, hogy Oroszország fantasztikus házigazda lesz - közölte.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság december 17-én jelentette be, hogy jóváhagyta Oroszország eltiltását, de felére csökkentette a négyéves büntetést. A döntés értelmében az oroszok a 2021-re halasztott tokiói nyári, valamint a 2022-es pekingi téli olimpián sem indulhatnak nemzetük képviseletében.

A határozat szerint Oroszország a szankció ideje alatt nem jogosult nagyobb sportesemény megrendezésére, valamint ajánlattételre sem. Ezen idő alatt orosz kormánytisztviselők és képviselők nem vehetnek részt olyan eseményeken, mint az olimpia, illetve nagyobb sportágak világbajnoksága.

Belgrád
birkózás
világbajnokság
birkózó
Oroszország

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.