Ugrás a tartalomra

Birkózó Eb: A szervezők mindent megtettek, most a sportolókon a sor (videó)

2017.05.05
08:20
Több mint harminc éve nem rendeztek Újvidéken hasonló jelentőségű sporteseményt, mint a mostani birkózó Európa-bajnokság
Több mint harminc éve nem rendeztek Újvidéken hasonló jelentőségű sporteseményt, mint a mostani birkózó Európa-bajnokság. A város és a tartományi kormány is nagyban hozzájárult a zökkenőmentes szervezéshez – hangzott el az esemény szervezőbizottságának sajtótájékoztatóján. Az 1980-as évek vége óta Újvidék nem volt házigazdája akkora sportrendezvénynek, mint a mostani birkózó EB. A bajnokságon 40 országból mintegy 700 birkózó indul az érmekért. Birkozas- S Csütörtökön délután ünnepi fogadást tartottak a média képviselőinek, valamint néhány szerbiai klubot az eredményes munkához szükséges kellékkel ajándékozták meg. A zombori birkózóknak nagy segítség a támogatás. Milan Marić, birkózó edző, Zombor: „Nagyon sokat jelent ez a felszerelés, főleg a kijelzőtábla, amit az első szövetségi liga tagjaként kaptunk, mert így a mérkőzéseken a szurkolók és a versenyzők is láthatják a pontokat és az időt. Eddig ilyenünk nem volt a klubban, sokat jelent majd.”



A tartományi kormány és az illetékes titkárság pénzzel is segíti a klubok munkáját, a versenyzők előrehaladását. Milorad Dokmanac, a szerb férfi birkózó válogatott kapitánya: „Az együttműködés magas szintű. A mai gazdasági helyzetben, bár mindig azt hangoztatjuk, hogy nehéz idők vannak, segítenek amiben tudnak, úgy érzem elegendőt fordítanak a sportra.” birkozo eb 2 Az Újvidéken megrendezett Európa-bajnokság főszervezője a tartományi kormány. Igor Mirović, a vajdasági kormány elnöke, aki egyben a kontinensviadal szervezőbizottságának elnöke is, kifejtette, hogy a szervezés magas szintű, a nemzetközi szervezetek is nagyra becsülik ezt a munkát. Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány: „Jogosan lehetünk elégedettek az eddigi szervezéssel, a vendégek fogadtatásával, akik Európa minden részéről, a világ minden tájáról érkeztek, ebből a szempontból magas osztályzatot adhatok a szervezésre.” Az Európa-bajnokság keddig tart, a mérkőzésekre a belépés ingyenes. A hétvégén többek között szerbiai és magyarországi élsportolók küzdelmét élvezheti a közönség.
Újvidék
birkózó Eb

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.
20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54, Frissítve: 07:52

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.