Ugrás a tartalomra

A bronzért küzdhetnek a magyar lányok

2023.06.24
19:47
2023.06.24
20:12
Forrás
MTI
A magyar női kosárlabda-válogatott 69-60-ra kikapott a spanyol csapattól az Európa-bajnokság szombati elődöntőjében, Ljubljanában, így vasárnap a bronzéremért küzdhet.

   Székely Norbert együttese idei ötödik Eb-mérkőzésén 0-5-tel kezdett, majd a folytatásban is hasztalanul próbálta megfékezni a 33 éves Alba Torrenst, aki 20 perc alatt 18 pontot szórt. Magyar részről a honosított Goree Cyesha remekelt, aki tíz pontot szerzett a nagyszünetig, amikor 38-28-ra vezetett az ellenfél.
    Fordulás után 16 pontra meglépett a rivális, ez azonban főként Studer Ágnes révén négyre olvadt az utolsó negyedre. Többször is sikerült három pontra felzárkózni, de ennél közelebb nem jutottak magyarok a kontinenstorna egyik favoritjához, és végül hetedik Eb-elődöntőjükből a hatodikat is elvesztették.    
    A már biztosan olimpiai selejtezőbe jutott magyarok a vasárnapi bronzcsatában a francia-belga elődöntő vesztesével találkoznak.

bronz
kosárlabda
spanyol
magyar
francia
belga
Európa-bajnokság
elődöntő
Ljubljana

Most

16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 17:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.