Ugrás a tartalomra

Dakar-rali: Gyenes visszatért a versenybe, Saghmeister biztosra ment

2022.01.03
18:51
2022.01.03
20:16
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai versenyzőnek megfelelt a pálya, de nem akart kockáztatni.

Gyenes Emánuel nagyszerű tempóval haladt, és újra visszatért a versenybe a 2022-es Dakar-ralin. Saghmeister Gábor ezúttal is a biztosra ment és a 127. helyen hozta be KTM-ét. A 338 kilométeres mért szakaszt a spanyol Barreda Bort nyerte meg, az autósok versenyében pedig a kilencszeres világbajnok Sebastien Loeb lett az első.

A szervezők módosítottak a második versenynapon, de ez nem volt különösebb kihatással a mért szakaszra. A versenyzőknek 338 kilométert kellett megtenniük.

Saghmeister Gábornak megfelelt a pálya, de nem akart kockáztatni, így a 127. helyen ért célba, a Male Motó kategóriában pedig a 31. helyet érte el, összesítettben pedig a 28.

„Nem volt egyszerű megoldani a helyzeteket, de jól éreztem magam és tudtam nagyon jól, hogy mi vár rám, úgyhogy úgy osztottam be az erőmet és elég jó tempót tudtam menni, de hozzáteszem, hogy óvatosan mentem, mivel tudtam, hogy ma este nagyon későn érek be és ne adj Isten esetleg nem lesz időm szerelni. Úgyhogy egy olajcserét csinálok a motoron, megnézem a gumikat, esetleg még meghúzom a láncot aztán megyek pihenni.”

Gyenes Emánuelnek sikerült megjavítania a motorját és a 42. helyen ért célba, a szerelők nélkül induló versenyzők között a negyedik lett, összesítettben pedig a 11. helyet foglalja el.

„Ma sikerült hozni jó pár helyet. Nagyon sok versenyzőt megelőztem a pályán. Végig, az a 338 kilométer, az végig homok volt. Sok dűne is volt, meg sok gyors homokos út. Élveztem a mai napot. Egy kicsit fárasztó, de viszont jó volt, mert tegnap vagy az éjjel valamikor eshetett az eső és vizes volt végig a dűne meg a homok, és azért elég könnyű volt benne menni. Tehát élvezetes volt a mai nap.”

A kétkerekűek versenyét a spanyol Juan Barreda Bort nyerte meg a Hondával, megelőzve a két KTM-est: Sam Sunderlandot és Kevin Benavidest. Összesítettben Sunderland áll az élen. Motorhiba miatt kiesett a kétszeres Moto GP-győztes Danilo Petrucci.

A négykerekűek mezőnyében Sebastien Loeb vitte el a pálmát, aki Minijével megelőzte az előző szakaszgyőztest, Nasser Al-Attiyahot, valamint Carlos Sainzot.

Gyenes Emanuel
Saghmeister Gábor
Dakar

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.