Ugrás a tartalomra

Đoković is csatlakozott a kosarasokhoz

2023.09.12
21:05
2023.09.12
21:42
Forrás
Szerbiai RTV
Ünnepélyes fogadtatásban részesült a világbajnokságon ezüstérmet szerzett szerb férfi kosárlabda-válogatott Belgrádban. A világelső szerb teniszező, a US Open győztese, Novak Đoković is csatlakozott a csapathoz.

Óriási tömeg gyűlt össze Belgrád központjában a kosárlabdázók és Novak Đoković érkezésére.

A világ legjobbja, a világelső szerb teniszező, Novak Đoković, aki megnyerte a férfi egyest az amerikai nyílt teniszbajnokságon, és ezzel begyűjtötte 24. Grand Slam-trófeáját, könnyeivel küszködve köszönte meg a szurkolók és Szerbia támogatását. Azt mondta, ez egy gyerekkori álom megvalósulása, hogy ekkora bajnokok és hősök mellett állhat, és az emberek így ünneplik őket.

A kosárlabda-válogatott is megköszönte a szurkolóknak, hogy ekkora számban jelentek meg, elmondták, hatalmas megtiszteltetés ez számukra, és az, hogy képviselhetik országukat.

Az ünneplő sportolókhoz az Európa-bajnok szerb férfi 3x3-as kosárlabda-válogatott is csatlakozott.

A kosárlabdázókat először a szerb elnök fogadta, majd a városi képviselőház épületének erkélyéről köszöntötték a tömeget Novak Đokovićtyal közösen.

Hitt a csapat sikerében, tudta, hogy bajnoki szívük van, hogy győztesek, és többet adnak az országnak, mint amennyit tőle kaptak - jelentette ki Aleksandar Vučić. Kiemelte, aranyat várunk jövőre Párizsból. 200 ezer euró jutalmat ajánlott fel a válogatottnak, amennyiben az olimpiáról aranyéremmel térnek haza.

kosárlabda
kosárlabda-válogatott

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.