Ugrás a tartalomra

Dragan Stojković: Szerbia egyáltalán nem érdemelte meg, hogy elveszítse a meccset

2023.10.15
09:27
2023.10.15
17:11
Forrás
m4sport.hu
A magyar válogatott Szerbia felett aratott 2–1-es győzelmét követő sajtótájékoztatón a vendégek szövetségi kapitánya úgy vélte, a szerb csapat jobb volt, mint a szeptemberi előző meccsen, de az eredmény ugyanúgy negatív számukra.

„Nem érdemeltünk vereséget, de gratulálok a magyar csapatnak. Összességében jól nézett ki a játék, Dibusz viszont nagyszerűen védett a magyaroknál. A statisztika hiába mutat szerb fölényt, mégis Magyarország nyert. A fiúk mindent beleadtak, megfelelően futballoztak” – mondta a szerb szakvezető, aki szerint döntőnek bizonyult, hogy az egyenlítésre egy percen belül válaszoltak a magyarok. „A magyar egységes, harcos csapat, de nem volt jobb. Viszont a labdarúgásban nem mindig a jobb győz” – tette hozzá.

Azt egyébként Marco Rossi is elismerte, hogy szerencse is kellett az újabb győzelemhez, és a számok valóban Szerbia fölényét mutatják, főleg a második félidőben volt némi mázlija a magyar csapatnak, hiszen három percen belül két lesgólt, majd három másodpercen belül két kapufát lőttek a vendégek, és a 94. percben Dibusz Dénesnek is volt egy komoly bravúrja.

A szerbek kedden Montenegrót fogadják hazai pályán, amennyiben nyernek, vélhetően gond nélkül kint lesznek a jövő évi Eb-n, amennyiben nem, tartogathat izgalmat számukra a selejtező novemberi zárása.

Az immár kilenc mérkőzés óta veretlen magyar válogatott a mostani sikernek köszönhetően kedden Litvániában már úgy lép pályára, ha nyer, bebiztosítja sorozatban harmadik Eb-részvételét, de az 1986-os világbajnokság óta először egyenes ágon, pótselejtező nélkül.

A Pannon RTV stábjának Aleksandar Mitrović értékelt. A támadó szerint a vereség fájó, de nincs idő szomorkodni, hiszen a csapatra már kedden újabb sorsdöntő meccs vár Montenegró ellen Belgrádban és amennyiben ott nyerni tudnak, akkor a magyarokhoz hasonlóan ők is karnyújtásra kerülhetnek az Európa-bajnoksághoz. A jó játék mellé, azonban némi szerencse is kell majd, ami Budapesten hiányzott - mondta Mitrović.

Aleksandar Mitrović, a szerb labdarúgó-válogatott csatára:

„- A belgrádi 2:1-es vereséget követően, ugyanaz az eredmény született itt is. Sok helyzet volt, mondhatni jó játék. Miként értékeled a látottakat?

- Mindenekelőtt, habár még nem hivatalos, gratulálok a magyar válogatottnak a kijutáshoz. Szerintem mindkét meccsen elég jól játszottunk ahhoz, hogy nyerjünk, de ehhez sokszor szerencse is szükséges, nekünk pedig az hiányzott. Ez egy nehéz este, de pár nap múlva vár minket egy újabb fontos mérkőzés, úgyhogy nincs időnk sajnálkozni. Össze kell szednünk magunkat, megyünk vissza Belgrádba és minél jobban fel kell készülnünk arra meccsre, ami az utóbbi évek egyik legfontosabb összecsapása lesz a szerb válogatottnak.”

Dragan Stojković
Szerbia
Magyarország
labdarúgás
selejtező
Európa-bajnokság

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.