Ugrás a tartalomra

Marco Rossi szerint egy erősebb csapatot győzött le szívvel a magyar válogatott

2023.10.15
09:42
2023.10.15
09:49
Forrás
m4sport.hu
A magyarok szövetségi kapitánya még nem ünnepel a szerbek budapesti 2–1-es legyőzése után, mert az együttesnek még két pontra szüksége van ahhoz, hogy elérje a célját, azaz kijusson a 2024-es Európa-bajnokságra.

Rossi szerint nincs nagy titka annak, hogy a nemzeti csapat rendszerint megnyeri a kiélezett meccseket, szívvel küzdenek, ez pedig az óriási alázatból fakad. Csányi Sándornak, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökének azt mondta, hogy ma két évet öregedett, mert nagyon megszenvedték ezt a meccset. „Az ellenfél fizikai fölényben volt, és a rögzített helyzetekben is erősnek bizonyult. Nem minőségben kerekedtünk felül, hanem a szívünknek köszönhetően, amihez egy csipetnyi szerencse is kellett” – fogalmazott Rossi, aki úgy vélte, technikailag és taktikailag is a szerbek a csoport legerősebb tagja, annak ellenére, hogy mindkétszer sikerült 2–1-re legyőzni.

A már magyar állampolgársággal is rendelkező olasz tréner kifejtette: van egy nagy „hibája”, amit Olaszországban a sportigazgatók a szemére vetettek. Mégpedig az, hogy elsődlegesen emberként nézi a játékosait, és csak azután figyeli a játékukat. Elárulta, sosem használja, hanem alkalmazza a játékosait, ezért hívta meg Loic Negót akkor is, amikor Székesfehérváron kispadoztatták őt az előző idényben.

„Lang Ádám jól játszott Willi Orbán pozíciójában, de a csapatba kerülő másik két védő, azaz Fiola Attila és Botka Endre is. Sallai Roland óriási tehetség, amikor hiányzott, akkor azt megérezte a válogatott. Szerény véleményem szerint játszhatna nagyobb klubban, mint a Freiburg” – válaszolt személyi kérdésekre az 59 éves mester.

Marco Rossi
Magyarország
Szerbia
selejtező
Európa-bajnokság

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.