Ugrás a tartalomra

Fehér vitorlák Palicson

2021.05.01
17:20
2021.05.01
17:35
Forrás
Pannon RTV
Kilencvenkilenc vitorlás várta a megfelelő erősségű szelet ma, de nem tudtak kifutni a Palicsi-tó vizére. A verseny mégis sikeres volt, mert már tegnap teljesítették a minimális három futamot.

A versenyzők többsége már hónapok óta készült a palicsi regattára. A vitorlások Szerbiából és Magyarországról érkeztek.

A tizenhárom éves Nenad Zakić fiatal kora ellenére már többször megmérettette magát ebben a sportágban. Tavaly összetettben második volt, idei pontjai alapján jelenleg a lista élén áll.

„Ez most az ötödik évem, hogy edzek, és ez az ötödik versenyem is.”

Danilo Bešić három éve vitorlázik. A tegnapi futamával nem volt megelégedve, de reméli, hogy a folytatásban sikeresebb lesz.

„Egy ilyen versenyre a legfontosabb az erőnléti edzés, legjobb a futás vagy a kerékpározás, és minél többet kell edzeni a vízen, mindenféle körülmény között, a gyenge széllel kezdve, a minél erősebb szélig.”

Az időjárási körülmények ma sajnos nem tették lehetővé a versenyt.

Dejan Zakić, edző, Palicsi Vitorlás Klub: „Mi próbáltunk ebben az évben négy futamot egymás után Palicson szervezni. Múlt héten volt egy futama a másik klubnak, ami szintén Palicson van. Tegnap, április harmincadikán kezdtük a futamot, amit mi szerveztünk, ez egy országos bajnokság, egész vasárnapig fog tartani.”

A palicsi regatta is része a Szerb Bajnokságnak, ami öt futamból áll.

regatta
Palics
vitorlás
Palicsi-tó
verseny

Most

17:13, Frissítve: 17:34

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.