Ugrás a tartalomra

Földes Luca és Fantázia Temerint képviselve száguldott át a célon elsőként

2023.05.27
18:47
2023.05.27
21:14
Forrás
Pannon RTV
Címvédés a XI. Vajdasági Vágta döntőjében - Temerin színeiben Fantázia nevű lovával lett az első Földes Luca.

Habár Fantázia nehezen vette a startot, végül mindenkit megelőzve értek célba. Második lett Kishegyes színeiben Cékus Árpád Déva Szándékkal. Árpád lánya, Noémi pedig az első két helyezett mellett Szabadkát képviseli majd My Boy Lakáj nevű lovával Vajdaságot a budapesti Nemzeti Vágtán.

Fantázia már kétszer megnyerte a budapesti Nemzeti Vágtát, ami azt jelenti, hogyha most, harmadszorra is nyer, örökös bajnok is lehet.

„Nagyon jól sikerült. A start az nem volt zökkenőmentes. Meg is ijedtem, hogy én is megyek majd egy extra kört az elején, de nagyon rendes volt Fantázia és végül megkegyelmezett. Utána nagyon jól startolt, úgyhogy élre tudtam kerülni, és onnantól pedig már éreztem, hogy nem fognak tudni megelőzni.”

Az esemény fővédnöke idén is Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség és a Tartományi Képviselőház elnöke volt. Elmondta, a Vajdasági Vágta egy hihetetlen szép közösségi programmá nőtte ki magát és 11 évvel ezelőtt még senki sem gondolta volna, hogy pár év után ez egy várt és ennyi embert vonzó rendezvény lesz.

„Büszke vagyok erre a rendezvényre, mert azt gondolom, hogy a Kárpát-medencében az egyik legjobb ilyen rendezvény, és az, ami különösen fontos, hogy az utóbbi pár évben a Nemzeti Vágta összes döntőjén legalább egy, de leggyakrabban több elismerést, több díjat sikerült megszereznünk.”

Pásztor hozzátette, az utóbbi években sikerült gazdagítani is a Vajdasági Vágta programját, és ez a programgazdagság az, ami ezt a sok ezer embert idevonzza Vajdaság jóformán összes magyarlakta településéről.

Vajdasági Vágta
Földes Luca
Fantázia
Temerint
Nemzeti Vágta

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.