Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Marco Vasini

Háromgólos győzelmet aratott San Marinóban a magyar válogatott

2021.03.28
22:14
2021.03.28
23:21
Forrás
mti, nemzetisport.hu, m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott 3-0-s győzelmet aratott San Marino vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat második fordulójában.
Tanjug/AP Photo/Marco Vasini

Marco Rossi együttese, amely immár nyolc találkozó óta veretlen, a csapatkapitány Szalai Ádám értékesített büntetőjével szerzett vezetést, a győzelmet Sallai Roland fejese biztosította be a 71. percben, a végeredményt pedig a hajrában Nikolics Nemanja büntetőből állította be. Az olasz szakvezető a csereként beállt Géresi Krisztián személyében újoncot is avatott.

A magyar válogatott mostani sikerével ötből ötödször múlta felül San Marinót, amely most sem úszta meg háromgólos különbség alatt.

A magyar érdekeltségű csoportban az angol válogatott maradt százszázalékos, miután ma kétgólos győzelmet aratott Albánia vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat második fordulójában.

A I-csoport esti harmadik mérkőzésén Andorra Varsóban lépett pályára. Lewandowski kétszer is betalált, és végül a házigazdák 3–0-ra nyertek.

A csoportban a lengyelekkel holtversenyben második helyen álló magyarok szerdán Andorra vendégei lesznek.

A csoportból az első helyezett jut ki a 2022-es, katari világbajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért. A magyar válogatottnak a pótselejtezőre még akkor is van esélye, ha a második helyet sem sikerül megszereznie, mivel tavaly ősszel megnyerte a kvartettjét a Nemzetek Ligája másodosztályát jelentő B divízióban. Az NL-ből ugyanis a két legjobb olyan csoportgyőztes csatlakozik a pótselejtező mezőnyéhez, amely a vb-selejtezők során nem végez az első két helyen. A 12 csapat egymérkőzéses elődöntő-döntő rendszerben küzd majd meg a fennmaradó helyekért.

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA

1. Anglia

2. Lengyelország

2. MAGYARORSZÁG

4. Albánia

5. Andorra

6. San Marino

Magyarország
San Marino
vb-selejtező
világbajnokság
második
forduló
Katar
2022

Most

20:13

A V4-ek támogatják a Nyitott Balkán ötletét

Támogatják a visegrádi országok a nyugat-balkáni államok kezdeményezését, a Nyitott Balkán nevű ötletet, amely a Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia közötti határok eltörlését hivatott szolgálni 2023-tól.
19:19, Frissítve: 19:56

Átlagos búzahozam, alacsony felvásárlási ár

Elégedettek az észak-bácskai gazdák az idei búzahozammal, ugyanakkor a felvásárlási árral kapcsolatban vannak fenntartásaik. Az idei évben számos időjárási hatás befolyásolta a búzatermést, valamint a minőséget is - mesélik.

Népszerű