Ugrás a tartalomra

A jövő évre is biztosított a vajdasági sportegyesületek finanszírozása

2023.12.27
13:50
Forrás
Pannon RTV
A Vajdaság területén működő sportegyesületek képviselőit fogadta Dane Basta tartományi sport- és ifjúsági titkár.

Az éves közgyűlésen Basta arról beszélt, hogy rekordméretűre nőtt a sportegyesületek anyagi támogatása 2023-ban. A költségvetés legutóbbi módosítása alkalmával további 90 millió dinárt hagytak jóvá a tartomány mind a 45 önkormányzatában működő egyesületek számára. A tartományi titkár arról biztosította a jelenlevőket, hogy jövőre is folytatódik a pénzelés, a legkisebb településektől kezdve a nagyvárosokig, mindenki számára jut pénz.

A 2024-es költségvetésben 110 millió dinárt különítettek erre a célra, ebből pedig 103 millió a működési költségek fedezésére lett előlátva, a fennmaradó 7 millióból pedig az edzők szakmai továbbképzésének költségeit fedezik majd. 21 millió dinárt szánnak a tehetségek ösztöndíjaztatására, 50 milliót pedig programtevékenységekre láttak elő. Sportfejlesztési pályázatokra 77 milliót, egyéb sportpályázatokra pedig 250 millió dinárt költ majd a tartomány. A vajdasági sport nemzetközi rendezvényeinek pénzelésére 35 millió dinárt, a női sportolók támogatására 10 milliót, az iskolai sporttevékenységekre pedig 8 milliót láttak elő a 2024-es költségvetésben.

Dane Basta
Vajdaság
sportegyesület

Most

19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.