Ugrás a tartalomra

Leszállt Budapesten az aranygép (videó)

2016.08.24
12:06
Ma érkeztek meg Budapestre a magyar olimpiai küldöttség tagjai
Ma érkeztek meg Budapestre a magyar olimpiai küldöttség tagjai. A több mint 100 sportolót szállító repülőgép reggel nyolc óra után pár perccel szállt le a Liszt Ferenc repülőtéren. A hazaérkező olimpikonokat vízfüggönnyel köszöntötték Ferihegyen a repülőtér tűzoltói. A közös fotó után az olimpikonokat négy busz várta, amely a budapesti SYMA csarnokba szállította őket a nyilvános fogadásra. A rendezvényközpontnál már több száz családtag, rokon és rajongó várta a küldöttség tagjait. A SYMA csarnokban a riói záróünnepséghez hasonlóan Hosszú Katinka vezette fel a magyar olimpikonokat. A sportolókat telt ház várta a helyszínen. Elsőként a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szólalt fel a fogadáson. Borkai Zsolt minden sportolónak köszönetet mondott az odaadó munkáért: „Aki kiutazott Rióba, büszkén jöhetett haza. Az a csapat aki több mint két héten keresztül szívét, lelkét, energiáját, tudását kitette azért, hogy győzzön, hogy jó helyezést érjen el, hogy büszke lehessen saját magára, büszke lehessen a magyar nép rá, azt gondolom, köszönet illeti őket.” Az Emberi Erőforrások minisztere is méltatta a sportolókat. Balogh Zoltán beszédében kiemelte, az olimpián is elért eredmények mutatják meg igazán a sport támogatásának létjogosultságát. Balogh Zoltán, miniszter, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Magyarország: „A sport, az fölötte áll a politikának, a sport az fölötte áll a politikusoknak, minden kormánynak kötelessége támogatni, mert ezzel a nemzet támogatását fejezi ki, úgyhogy jó döntés volt, amikor 2010-ben úgy döntöttünk, hogy a sport az stratégiai ágazat, ez egy nagyon fontos döntés volt, az eredményeket lehet látni.”



A köszöntők után a színpadra hívták a riói hősöket. Kenderesi Tamás bronzérmes úszó elárulta, a döntő futam óta a pihenésé a főszerep. Kenderesi Tamás, olimpiai bronzérmes úszó, Magyarország elore: „Kezdem fölfogni azt, hogy harmadik lettem és várom már, hogy menjek nyaralni.” Természetesen a legeredményesebb magyar olimpikon, Hosszú Katinka sem kerülhette el a színpadra lépést. Hosszú Katinka, olimpiai bajnok úszó, Magyarország: „Az elmúlt négy évben én nem pihentem egy 2-3 napnál többet. Tehát minden világbajnokság után mi egyből mentünk vissza edzeni és tényleg erre készültünk az elmúlt négy évben folyamatosan. Én éreztem, hogy bennem van, tényleg. Én attól tartottam, arra készültünk, hogy ne izguljak túlságosan, ne legyen az, hogy túl nagy a teher rajtam, amit éreztem Londonban.” A magyar olimpiai csapat 15 érmet hozott el Rióból. Hosszú Katinka mellett Kozák Danuta is három olimpiai bajnoki címet szerzett a 31. ötkarikás játékokon.
aranygép
olimpikon

Most

20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.