Ugrás a tartalomra

Ma rendezik a Nemzeti Vágta döntőjét Szilvásváradon

2023.10.01
08:10
2023.10.01
13:54
Forrás
MTI
A hétvégén Szilvásváradon minden a lovakról szól: a Nemzeti Vágta döntőjét idén először Budapesten kívül, a lipicai ménes otthonában rendezik meg, az eseményt vasárnap 15 órától a Duna televízió élőben közvetíti.

    A program délelőtt a Nemzeti Vágta és a Kishuszár Vágta középfutamaival kezdődik, majd a nemzetközi futam előfutamai után a kocsitoló verseny utolsó megméretése következik.
    Idén is megrendezik a Jótékonysági Sztárfutamot, amelyen Bács Péter, Krajnik-Balogh Gábor színművészek és Széchenyi Krisztián táncművész indul. A győztes a Bottyán Equus Hungária Ló- és Kutyaotthonnak ajánlja fel nyereményét.
    A sztárfutam után pusztaötös- és csikósbemutatót, majd 1848-49-es csatajelenet-bemutatót, valamint a Pusztai Róka Nomád Hagyományőrző Egyesület produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők.

    A Kishuszár Vágta döntője 15:20, a fogatvágta fináléja 15:35-kor kezdődik.

    A nemzetközi futam döntője előtt rendezik meg a Tündérkert történelmi lovasfelvonulást, ennek névadója a közmédiában, a Dunán október 13-án, pénteken este dupla résszel debütáló Tündérkert című történelmi kalandfilmsorozat. Az esemény tiszteletére a sorozatban a nagyhatalmú Bánffy Dénes földesurat alakító Kálloy Molnár Péter színművész is a lovasokkal tart a felvonuláson.

    A Nemzeti Vágta döntője 16:50-kor kezdődik, majd az ünnepélyes díjátadó után méneshajtással búcsúzik a Nemzeti Vágta Szilvásváradtól.

    Az eseményt 15 órától a Duna televízió élőben közvetíti.

Nemzeti Vágta
Szilvásvárad
döntő

Most

18:48

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.