Ugrás a tartalomra

Ma is több magyar és szerb úszónak szurkolhatunk

2017.07.24
18:30
2017.10.04
12:12
Ma is több magyar illetve szerb úszónak szurkolhattunk a Budapesten zajló vizes világbajnokságon.

A legtöbb kamera ezúttal is Hosszú Katinka karcsapásait figyelte, aki favoritként ugrott a Duna Aréna medencéjébe.

A második legjobb időt úszta Hosszú Katinka hétfőn délelőtt a női 200 hát előfutamában. A kora esti középdöntőben azonban mégsem úszik majd, mivel mindössze fél órával előzi meg a 7 óra előtt rajtoló vegyes úszás 200 méteres döntőjét, amelybe a legjobb idővel kvalifikálta magát a címvédő.

Hétfőn döntőbe úszta magát Kapás Boglárka és Késely Ajna is. Az 1500 méteres gyorsúszás fináléjába a harmadik és a negyedik legjobb idővel kvalifikálta magát a két közönségkedvenc. Késely Ajna szerint nem egyszerű betartani az előre meghatározott taktikát.

Késely Ajna, úszó, Magyarország: „Rengeteg magyar van itt és visz a lendület. Annyira bennem van az adrenalin, hogy már most az elején megmutassam és az 1500 sajnos nem erről szól, hanem a taktikáról és arról, hogy második felében minél jobbat jöjjünk.”

A férfiak 200 méteres gyorsúszás előfutamaiból Kozma Dominik végül a nyolcadik idővel kvalifikálta magát az elődöntőbe. Bernek Péter a 25. helyen zárt, amellyel nem jutott tovább. Ugyanebben a számban a szerb színekben versenyző Velimir Stjepanović a tizenkettedik idővel jutott az elődöntőbe.

Balog Gábor 100 háton a 21., Sztankovics Anna 100 mellen a 25. helyen zárt, amely nem volt elég a továbbjutáshoz.

úszás
Budapest

Most

18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.
16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.